Sunt în sezon, bine parfumate, irezistibile la cuptor, compoturi, marmelade diferite mâncãruri...
Le-am pregãtit special pt. Provocarea Dulce Românie de pe blogul Cristinei.
200 ml miere
1 stelutã de anason
2 batoane de scortisoarã
1 pãstaie de vanilie tãiatã pe mijloc
3-4 gutui
iaurt grecesc pentru servit
* Amestecã mierea, anasonul, scortisoara si vanilia cu 300 ml de apã.
* Decojeste, taie in sferturi si scoate sâmburi gutuilor.
Pune imediat in sirop înainte sa oxideze.
Aseazã gutuile într-o formã pt cuptor, in asa fel sa fie acoperite de sirop; acoperã cu folie de aluminiu si dã la copt la 180ºC, cca 1 orã +1/2 ( depinde de cuptor,e bine sa verifici) când sunt moi se ia folia si se mai lasã, ca siropul sa scada putin. Lasã sã se rãceascã si serveste cu iaurt grecesc.
2 dl mel
1 estrela anis
2 paus de canela
1 vagem de baunilha cortado ao meio
3-4 marmelos descascados, cortados em quartos e descaroçados
iogurte grego para servir
* Mistura o mel, o anis, canela e baunilha com 3 dl água.
* Disponha os marmelos numa forma para forno e junte o xarope de modo a cobrir os marmelos e tape com folia de aluminiu.
Leva assar cca de 1hora +1/2 ou até marmelos ficarem moles, destape e deixa reduzir o molho.
Le-am pregãtit special pt. Provocarea Dulce Românie de pe blogul Cristinei.
200 ml miere
1 stelutã de anason
2 batoane de scortisoarã
1 pãstaie de vanilie tãiatã pe mijloc
3-4 gutui
iaurt grecesc pentru servit
* Amestecã mierea, anasonul, scortisoara si vanilia cu 300 ml de apã.
* Decojeste, taie in sferturi si scoate sâmburi gutuilor.
Pune imediat in sirop înainte sa oxideze.
Aseazã gutuile într-o formã pt cuptor, in asa fel sa fie acoperite de sirop; acoperã cu folie de aluminiu si dã la copt la 180ºC, cca 1 orã +1/2 ( depinde de cuptor,e bine sa verifici) când sunt moi se ia folia si se mai lasã, ca siropul sa scada putin. Lasã sã se rãceascã si serveste cu iaurt grecesc.
2 dl mel
1 estrela anis
2 paus de canela
1 vagem de baunilha cortado ao meio
3-4 marmelos descascados, cortados em quartos e descaroçados
iogurte grego para servir
* Mistura o mel, o anis, canela e baunilha com 3 dl água.
* Disponha os marmelos numa forma para forno e junte o xarope de modo a cobrir os marmelos e tape com folia de aluminiu.
Leva assar cca de 1hora +1/2 ou até marmelos ficarem moles, destape e deixa reduzir o molho.
Cred ca au un gust divin!!!!!!!! Aromele se potrivesc de minune!
ResponderEliminarCe arome minunate!
ResponderEliminarPup!
Uau, que delicia, adorei!
ResponderEliminarKiss, Susana
Nota: Ver o passatempo a decorrer no meu blog:
http://tertuliadasusy.blogspot.pt/2013/10/dia-um-na-cozinha-e-escolha-do.html
Cred ca sunt un deliciu!!!
ResponderEliminarTocmai am terminat dulceata si am oprit cateva gutui,la fix !:)
ResponderEliminar