Este un tort delicios si special pt. aniversãri, crema de trufã ( ciocolatã) si crema de ness sunt separate de blaturile moi....nu am reusit sã posez nici o sectiune, tortul a fãcut deliciul unei aniversãri :)
versão portuguesa embaixo
INGREDIENTE
ALUAT( 2 blaturi)
300 gr fãinã
120 gr cacao
200 gr zahãr
2 linguri de supã cu praf de copt
4 ouã
4 linguri de melasã sau miere
250 ml lapte
250 gr unt topit
TRUFA DE CIOCOLATÃ
25 gr unt
300 gr ciocolatã culinarã
300 ml smântânã 35% grãsime
CREMA DE NESS
300 ml smântânã 35% grãsime rece
2 linguri de supã cu cafea solubilã ( granule)
3 linguri zahãr pudrã ( aromat cu levãnticã)
PREPARARE
* Pregãteste cuptorul la 200ºC.
Amestecã fãina, cacao, zahãrul si praful de copt; separã albusele de gãlbenuse .
Amestecã fãina cu gãlbenusele, melasa sau mierea, laptele si untul.
Bate albusele cu un praf de sare si adaugã la amestecul anterior.
* Unge 2 forme cu pereti detasabili si tapeteazã cu hârtie de copt.
Împarte aluatul în cele 2 forme si dã la copt cca 25 min.
* Pentru Trufa:
Pune untul la topit împreunã cu ciocolata la foc mic; ia de pe foc si adaugã smântâna, amestecã bine pânã obtii o cremã omogenã. Pãstreazã la temperatura camerei.
* Pentru crema de ness:
Mixeazã smântâna cu nessul - friscã.
* Asamblarea:
Blaturile reci se taie pe mijloc.
Prima bazã se unge cu jumãtate din crema ness/ 2 bazã se unge cu amestecul de trufã/ 3 bazã se unge cu restul cremei de ness/ ultima bazã se acoperã cu crema de trufã, la fel si marginile
Decoreazã dupã plac.
Eu am decorat cu pupi de trandafiri si spray Dr Oetker pt prãjituri, pulbere de aur.
BOLO DE MOKA E CHOCOLATE
MASSA:
300 g farinha
120 g cacau
200 g açúcar
2 colheres sopa de fermento em pó
4 ovos
4 colheres de sopa de melaço ( golden syrup) ou mel
2+1/2 dl leite
250 g manteiga
TRUFA DE CHOCOLATE
25 g manteiga
300 g chocolate de culinaria
3 dl natas
CREME MOKA
3 dl natas bem frias para bater
2 colheres de sopa de café solúvel
3 colheres sopa de açúcar em pó aromatizado ( usei alfazema)
PREPARAÇÃO
* Para o bolo, pré-aqueça o forno a 200ºC.
Misture ingredientes secos num alguidar. Separe as claras das gemas.
Misture os ingredientes secos com as gemas, o melaço, o leite e a manteiga derretida. Bata as claras em castelo e envolva com o preparado anterior.
* Unte e forre com papel vegetal 2 formas redondas de fundo amovivel.
Divida o preparado pelas formas e leva ao forno cca 25 min.
Deixa arrefecer e divida cada bolo em duas bases longitudinalmente.
* Para a trufa:
Num tacho derreta a manteiga e o chocolate em lume brando; retire e deixa arrefecer.
Adicione as natas e mexa muito bem até ficar cremoso e homogéneo. Reserve a temperatura ambiente.
* Para creme moka:
Bata as natas com o café solúvel , no fim adicione o açúcar aos poucos
* Montagem do bolo:
Espalhe metade do creme moka na base do bolo; espalhe 1/3 da mistura de trufa na segunda base e o resto de creme moka no terceiro circulo.
Adicione ultima base, o do topo e espalhe o restante creme de trufa no topo e nos lados.
Pode decorar o bolo com violetas cristalizadas, botões de rosas ....
Guarda no frigorifico.
versão portuguesa embaixo
INGREDIENTE
ALUAT( 2 blaturi)
300 gr fãinã
120 gr cacao
200 gr zahãr
2 linguri de supã cu praf de copt
4 ouã
4 linguri de melasã sau miere
250 ml lapte
250 gr unt topit
TRUFA DE CIOCOLATÃ
25 gr unt
300 gr ciocolatã culinarã
300 ml smântânã 35% grãsime
CREMA DE NESS
300 ml smântânã 35% grãsime rece
2 linguri de supã cu cafea solubilã ( granule)
3 linguri zahãr pudrã ( aromat cu levãnticã)
PREPARARE
* Pregãteste cuptorul la 200ºC.
Amestecã fãina, cacao, zahãrul si praful de copt; separã albusele de gãlbenuse .
Amestecã fãina cu gãlbenusele, melasa sau mierea, laptele si untul.
Bate albusele cu un praf de sare si adaugã la amestecul anterior.
* Unge 2 forme cu pereti detasabili si tapeteazã cu hârtie de copt.
Împarte aluatul în cele 2 forme si dã la copt cca 25 min.
* Pentru Trufa:
Pune untul la topit împreunã cu ciocolata la foc mic; ia de pe foc si adaugã smântâna, amestecã bine pânã obtii o cremã omogenã. Pãstreazã la temperatura camerei.
* Pentru crema de ness:
Mixeazã smântâna cu nessul - friscã.
* Asamblarea:
Blaturile reci se taie pe mijloc.
Prima bazã se unge cu jumãtate din crema ness/ 2 bazã se unge cu amestecul de trufã/ 3 bazã se unge cu restul cremei de ness/ ultima bazã se acoperã cu crema de trufã, la fel si marginile
Decoreazã dupã plac.
Eu am decorat cu pupi de trandafiri si spray Dr Oetker pt prãjituri, pulbere de aur.
BOLO DE MOKA E CHOCOLATE
MASSA:
300 g farinha
120 g cacau
200 g açúcar
2 colheres sopa de fermento em pó
4 ovos
4 colheres de sopa de melaço ( golden syrup) ou mel
2+1/2 dl leite
250 g manteiga
TRUFA DE CHOCOLATE
25 g manteiga
300 g chocolate de culinaria
3 dl natas
CREME MOKA
3 dl natas bem frias para bater
2 colheres de sopa de café solúvel
3 colheres sopa de açúcar em pó aromatizado ( usei alfazema)
PREPARAÇÃO
* Para o bolo, pré-aqueça o forno a 200ºC.
Misture ingredientes secos num alguidar. Separe as claras das gemas.
Misture os ingredientes secos com as gemas, o melaço, o leite e a manteiga derretida. Bata as claras em castelo e envolva com o preparado anterior.
* Unte e forre com papel vegetal 2 formas redondas de fundo amovivel.
Divida o preparado pelas formas e leva ao forno cca 25 min.
Deixa arrefecer e divida cada bolo em duas bases longitudinalmente.
* Para a trufa:
Num tacho derreta a manteiga e o chocolate em lume brando; retire e deixa arrefecer.
Adicione as natas e mexa muito bem até ficar cremoso e homogéneo. Reserve a temperatura ambiente.
* Para creme moka:
Bata as natas com o café solúvel , no fim adicione o açúcar aos poucos
* Montagem do bolo:
Espalhe metade do creme moka na base do bolo; espalhe 1/3 da mistura de trufa na segunda base e o resto de creme moka no terceiro circulo.
Adicione ultima base, o do topo e espalhe o restante creme de trufa no topo e nos lados.
Pode decorar o bolo com violetas cristalizadas, botões de rosas ....
Guarda no frigorifico.
Arata senzational tortul!
ResponderEliminarmultumesc, pup
Eliminarsuper tortuletul tau te pup
ResponderEliminarincearcã-l e delicios, bj
EliminarHeiii!! Arata foarte interesant tortul asta!!!
ResponderEliminarCred ca musafirii raman cu ochii in gura vazand asta!!!!
Retetele tale sunt din ce in ce mai de categorie inalta!
Bravo, continua tot asa!
Felicitari!
Multumesc frumos!!!
EliminarO feliuta as vrea si eu!!!
ResponderEliminarMa bucur cã i-ti place, cu drag :)
EliminarFicou lindissimo!
ResponderEliminarKiss, Susana
Nota: Ver o passatempo a decorrer no meu blog:
http://tertuliadasusy.blogspot.pt/2013/10/dia-um-na-cozinha-e-escolha-do.html
foarte auriu si "bogat" tortul, reusit si foarte delicios, poate a ramas o felie ratacita pe acolo si pentru mine :D
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