Nucile si mierea mã duc cu gândul la copilãrie, toamna si culorile maro-galben...o ceascã de ceai de fructe si o delicioasã prãjiturã, alãturi de familie...scortisoarã...portocale...
versão portuguesa embaixo
INGREDIENTE
125 gr unt la topit
300 gr zahãr
3 ouã
180 gr fãinã
1 lingurã de supã cu praf de copt
1 lingurã de supã cu scortisoarã sau cacao
2 banane
100 ml de melasã Golden syrup
sau miere
coaja rasã de la o portocalã
300 gr nuci tocate sau migdale
DECOR
200 gr iaurt grecesc
nuci tocate
miere
PREPARARE
* Pre-încãlzeste cuptorul la 180ºC
* Mixeazã untul cu zahãrul spumã si adaugã ouãle pe rând.
* Amestecã fãina cu praful de copt si scortisoara.
* Piseazã cu o furculitã bananele si amestecã-le cu preparatul anterior , adaugã mierea, coaja de portocalã si nucile; va iesi un amestec dens.
* Unge o formã de tort cu pereti detasabili si tapeteazã cu hârtie de copt. Toarnã preparatul si dã la copt cca. 45 min.
* Rece se decoreazã.
THERMOMIX
*Pune fluturasul în pahar, untul, zahãrul si ouãle si programeazã 5 Min/37ºC/ viteza 3.
* Scoate fluturasul , cântãreste restul ingredientelor si amestecã 1 Min/ viteza 3.
INGREDIENTES:
125 g manteiga derretida
300 g açúcar
3 ovos
180 g farinha
1 colher sopa de fermento em pó
1 colher sopa de canela ou cacau
2 bananas
100 ml mel ou melaço
raspa de 1 laranja
300 nozes ou amêndoas picadas
COBERTURA
200 ml iogurte grego
nozes
mel
* Pré- aqueça o forno a 180ºC..
* Bata manteiga com o açúcar até obter um creme fofo.
* Adicione os ovos, um de cada vez, mexendo muito bem.
* Rapidamente misture a farinha com o fermento e a canela.
* Esmague as bananas e misture com o preparado anterior bem com o mel, laranja e nozes. Esta mistura irá ficar muito densa.
* Unte uma forma redonda com fundo amovivel e deite o preparado, leva cozer cca de 45 min.
Retire e deixa arrefecer tapado com uma toalha. Desenforme e espalhe por cima o iogurte, decore com nozes e regue com mel.
Varianta Bimby
* Coloque no copo a borboleta e acrescente manteiga ao temperatura ambiente, os ovos e o açúcar. Programe 5 min/ 37ºC/ vel 3.
*Pesa farinha,e junte canela e o fermento 30 sec / vel 3 sem borboleta.
* Junte restantes ingredientes e programe mais 30 sec/ vel 3.
222222222jjjjj
222222222
22oo
22
200
200
1
versão portuguesa embaixo
INGREDIENTE
125 gr unt la topit
300 gr zahãr
3 ouã
180 gr fãinã
1 lingurã de supã cu praf de copt
1 lingurã de supã cu scortisoarã sau cacao
2 banane
100 ml de melasã Golden syrup
sau miere
coaja rasã de la o portocalã
300 gr nuci tocate sau migdale
DECOR
200 gr iaurt grecesc
nuci tocate
miere
PREPARARE
* Pre-încãlzeste cuptorul la 180ºC
* Mixeazã untul cu zahãrul spumã si adaugã ouãle pe rând.
* Amestecã fãina cu praful de copt si scortisoara.
* Piseazã cu o furculitã bananele si amestecã-le cu preparatul anterior , adaugã mierea, coaja de portocalã si nucile; va iesi un amestec dens.
* Unge o formã de tort cu pereti detasabili si tapeteazã cu hârtie de copt. Toarnã preparatul si dã la copt cca. 45 min.
* Rece se decoreazã.
THERMOMIX
*Pune fluturasul în pahar, untul, zahãrul si ouãle si programeazã 5 Min/37ºC/ viteza 3.
* Scoate fluturasul , cântãreste restul ingredientelor si amestecã 1 Min/ viteza 3.
INGREDIENTES:
125 g manteiga derretida
300 g açúcar
3 ovos
180 g farinha
1 colher sopa de fermento em pó
1 colher sopa de canela ou cacau
2 bananas
100 ml mel ou melaço
raspa de 1 laranja
300 nozes ou amêndoas picadas
COBERTURA
200 ml iogurte grego
nozes
mel
* Pré- aqueça o forno a 180ºC..
* Bata manteiga com o açúcar até obter um creme fofo.
* Adicione os ovos, um de cada vez, mexendo muito bem.
* Rapidamente misture a farinha com o fermento e a canela.
* Esmague as bananas e misture com o preparado anterior bem com o mel, laranja e nozes. Esta mistura irá ficar muito densa.
* Unte uma forma redonda com fundo amovivel e deite o preparado, leva cozer cca de 45 min.
Retire e deixa arrefecer tapado com uma toalha. Desenforme e espalhe por cima o iogurte, decore com nozes e regue com mel.
Varianta Bimby
* Coloque no copo a borboleta e acrescente manteiga ao temperatura ambiente, os ovos e o açúcar. Programe 5 min/ 37ºC/ vel 3.
*Pesa farinha,e junte canela e o fermento 30 sec / vel 3 sem borboleta.
* Junte restantes ingredientes e programe mais 30 sec/ vel 3.
222222222jjjjj
222222222
22oo
22
200
200
1
Like
ResponderEliminar:) merçi
Eliminarbuna ramona unde gasesc eu golden syrup?beij
ResponderEliminarEu am cumpãrat de la Apolonia, dar am vazut si în Jumbo si la Pingo Doce :) bj
EliminarEm portugues ramona!! tambem quero!!
ResponderEliminarJa esta! bj
Eliminararata tare, tare bine...delicios!
ResponderEliminarmultumesc :)
EliminarTare bun trebuie sa fie...
ResponderEliminara fost...
EliminarFoarte bun cu banane in blat si siropul acela pe deasupra!
ResponderEliminaree...super yummy, merçi de vizitã :)
EliminarCred ca fost o nebunie!
ResponderEliminarun deliciu pe care trebie incercat neaparat, un tort foarte delicios si racoros, un adevarat festin pentru papilele gustative, foarte reusit ;)
ResponderEliminar