terça-feira, 8 de outubro de 2013

Tort de banane, melasã si nucã (Thermomix)/ Bolo de banana , melaço e nozes ( Bimby)

Nucile si mierea mã duc cu gândul la  copilãrie, toamna si culorile maro-galben...o ceascã de ceai de fructe si o delicioasã prãjiturã, alãturi de familie...scortisoarã...portocale...
versão portuguesa embaixo



INGREDIENTE 


125 gr unt la topit
300 gr zahãr
3 ouã
180 gr fãinã
1 lingurã de supã cu praf de copt
1 lingurã de supã cu scortisoarã sau cacao
2 banane
100 ml de melasã  Golden syrup
sau miere
coaja rasã de la o portocalã
300 gr nuci tocate sau migdale

DECOR 

200 gr iaurt grecesc 
nuci tocate
miere

PREPARARE 

* Pre-încãlzeste cuptorul la 180ºC

* Mixeazã untul cu zahãrul spumã si adaugã ouãle pe rând.

* Amestecã fãina cu praful de copt si scortisoara.

* Piseazã cu o furculitã bananele si amestecã-le cu preparatul anterior , adaugã mierea, coaja de portocalã si nucile; va iesi un amestec dens.

* Unge o formã de tort cu pereti detasabili si tapeteazã cu hârtie de copt. Toarnã preparatul si dã la copt cca. 45 min.

* Rece se decoreazã.


THERMOMIX 
*Pune fluturasul în pahar, untul, zahãrul si ouãle si programeazã 5 Min/37ºC/ viteza 3.
* Scoate fluturasul , cântãreste restul ingredientelor si amestecã 1 Min/ viteza 3.  




INGREDIENTES:
125 g manteiga derretida
300 g açúcar
3 ovos
180 g farinha
1 colher sopa de fermento em pó
1 colher sopa de canela ou cacau
2 bananas
100 ml mel ou melaço
raspa de 1 laranja
300 nozes ou amêndoas picadas

COBERTURA

200 ml iogurte grego
nozes
mel

* Pré- aqueça o forno a 180ºC..
* Bata manteiga com o açúcar até obter um creme fofo.
* Adicione os ovos, um de cada vez, mexendo muito bem.
* Rapidamente misture a farinha com o fermento e a canela.
* Esmague as bananas e misture com o preparado anterior bem com o mel, laranja e nozes. Esta mistura irá ficar muito densa.
* Unte uma forma redonda com fundo amovivel e deite o preparado, leva cozer cca de 45 min.
Retire e deixa arrefecer tapado com uma toalha. Desenforme e espalhe por cima o iogurte, decore com nozes e regue com mel.

Varianta Bimby

* Coloque no copo a borboleta e acrescente manteiga ao temperatura ambiente, os ovos e o açúcar. Programe 5 min/ 37ºC/ vel 3.

*Pesa farinha,e junte canela e o fermento 30 sec / vel 3 sem borboleta.

* Junte restantes ingredientes e programe mais 30 sec/ vel 3. 

 

222222222jjjjj
222222222
 22oo
22
200

200 
1

14 comentários: