Am avut bucuria sã primesc un sac de Diospyros; am dat din ele colegilor si prietenilor si inca mi-au rãmas destule sa pregãtesc prãjiturele , dulceatã si incã mai am...vreti si voi?
600 gr diospyros
300 gr zahãr
1 lãmâie
cardamom
* Scoate pielita diospyrelor.
* Curãtã lãmâia de coajã, pielita albã si seminte.
* Pune la fiert fructele cu zahãrul si lãmâia si semintele de cardamom pânã ajunge la consistenta doritã.
* Toarnã dulceata in borcanele sterilizate.
* Serveste cu pâine prãjitã unsã cu cremã de brânzã.
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DOCE DE DIÓSPIROS E CARDAMOMO
( adaptada do blogue Sabores e Saberes)
600 g dióspiros
300 g açúcar
1 limão sem casca e sementes
cardamomo
* Tire a pele dos dióspiros.
* Coloque -os no copo da Bimby, adicione o limão, cardamomo e o açúcar e programe 30 min/100ºC/vel 1.
* Programe mais 10 min/ Varoma / vel 2.
* Guarde nos frascos esterilizados.
* Sirva com pão barrado com queijo creme.
600 gr diospyros
300 gr zahãr
1 lãmâie
cardamom
* Scoate pielita diospyrelor.
* Curãtã lãmâia de coajã, pielita albã si seminte.
* Pune la fiert fructele cu zahãrul si lãmâia si semintele de cardamom pânã ajunge la consistenta doritã.
* Toarnã dulceata in borcanele sterilizate.
* Serveste cu pâine prãjitã unsã cu cremã de brânzã.
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DOCE DE DIÓSPIROS E CARDAMOMO
( adaptada do blogue Sabores e Saberes)
600 g dióspiros
300 g açúcar
1 limão sem casca e sementes
cardamomo
* Tire a pele dos dióspiros.
* Coloque -os no copo da Bimby, adicione o limão, cardamomo e o açúcar e programe 30 min/100ºC/vel 1.
* Programe mais 10 min/ Varoma / vel 2.
* Guarde nos frascos esterilizados.
* Sirva com pão barrado com queijo creme.
Are o culoare frumoasa!
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