sábado, 19 de outubro de 2013

Dulceatã de Diospyros Kaki si Cardamom/ Doce de Dióspiros e Cardamomo na Bimby

Am avut bucuria sã primesc un sac de Diospyros; am dat din ele colegilor si prietenilor si inca mi-au rãmas  destule sa pregãtesc prãjiturele , dulceatã  si incã mai am...vreti si voi?

600 gr diospyros
300 gr zahãr
1 lãmâie
cardamom


* Scoate pielita  diospyrelor.

* Curãtã lãmâia de coajã, pielita albã si seminte.

* Pune la fiert fructele cu zahãrul si lãmâia si semintele de cardamom pânã ajunge la consistenta doritã.

* Toarnã dulceata in borcanele sterilizate.

* Serveste cu pâine prãjitã unsã cu cremã de brânzã.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
         DOCE DE DIÓSPIROS E CARDAMOMO
( adaptada do blogue Sabores e Saberes)
 


600 g dióspiros
300 g açúcar
1 limão sem casca e sementes
cardamomo



*  Tire a pele dos dióspiros.

* Coloque -os no copo da Bimby, adicione o limão, cardamomo e o açúcar e programe 30 min/100ºC/vel 1.


* Programe mais 10 min/ Varoma / vel 2.

* Guarde nos frascos esterilizados.

* Sirva com pão barrado com queijo creme.




1 comentário: