terça-feira, 15 de outubro de 2013

Gutui coapte în miere, vanilie si anason/ Marmelos assados com mel, baunilha e anis

Sunt în sezon, bine parfumate, irezistibile la cuptor, compoturi, marmelade diferite mâncãruri...
Le-am pregãtit special pt. Provocarea Dulce Românie de pe blogul Cristinei.








200 ml miere
1 stelutã de anason
2 batoane de scortisoarã
1 pãstaie de vanilie tãiatã pe mijloc
3-4 gutui
iaurt grecesc pentru servit

* Amestecã mierea, anasonul, scortisoara si vanilia cu 300 ml de apã.

* Decojeste, taie in sferturi si scoate sâmburi gutuilor.
Pune imediat in sirop înainte sa oxideze.
Aseazã gutuile într-o formã pt cuptor, in asa fel sa fie acoperite de sirop; acoperã cu folie de aluminiu si dã la copt la 180ºC, cca 1 orã +1/2 ( depinde de cuptor,e bine sa verifici) când sunt moi se ia folia si se mai lasã, ca siropul sa scada putin. Lasã sã se rãceascã si serveste cu iaurt grecesc.



2 dl mel
1 estrela anis
2 paus de canela
1 vagem de baunilha cortado ao meio
3-4 marmelos descascados, cortados em quartos e descaroçados
iogurte grego para servir

* Mistura o mel, o anis, canela e baunilha com 3 dl água.
* Disponha os marmelos numa forma para forno e junte o xarope de modo a cobrir os marmelos e tape com folia de aluminiu.

Leva assar cca de 1hora +1/2 ou até marmelos ficarem moles, destape e deixa reduzir o molho.
 


5 comentários:

  1. Cred ca au un gust divin!!!!!!!! Aromele se potrivesc de minune!

    ResponderEliminar
  2. Uau, que delicia, adorei!
    Kiss, Susana
    Nota: Ver o passatempo a decorrer no meu blog:
    http://tertuliadasusy.blogspot.pt/2013/10/dia-um-na-cozinha-e-escolha-do.html

    ResponderEliminar
  3. Tocmai am terminat dulceata si am oprit cateva gutui,la fix !:)

    ResponderEliminar