quinta-feira, 8 de dezembro de 2011

White Christmas

                                                            

Am hotãrât sã paticip cu acest desert la concursul sponsorizat de :http://www.pastaidevanilie.ro 
 si organizat pe blogul Andreei :http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.com/2011/12/prajiturele-pentru-mos-craciun.html#comment-form.
Zilele astea am descoperit o retetã a Donnei Hay, si nu am avut liniste pânã nu am pregãtit-o:) http://technicolorkitchen.blogspot.com/2011/12/white-christmas.html
Aveam nevoie de nuci pecan, pe care le-am gãsit  numai la magazinul englezilor, sigur cã puteam înlocui cu nuci normale...nuca îi nucã...da na , sã fiu si eu cu fitze:))


Ai nevoie de:

350 gr ciocolatã albã
1 linguritã ( ceai) de ghimbir
100 gr migdale întregi fãrã coajã prãjite
70 gr caise uscate tocate grosier
80 gr nuci pecan prãjite si tocate grosier


Preparare:
* Unge o formã cu ulei  si tapeteazã cu folie de aluminiu.

* Pregãteste nucile , migdalele si caisele. Cum am folosit migdale cu coajã,  ca sã le decojesc usor le-am pus în apã fiartã câteva minute, le-am scos si pus într-un prosop de bucãtãrie si le-am frectionat bine, asa le-a iesit coajile si le-am pus la prãjit împreunã cu nucile pecan. Am scos si am lãsat sã se rãceascã apoi le-am tocat, la fel si caisele.
                                                                                    
* Pune ciocolata ruptã în bucãti mici la topit pe baie de aburi, trage deoparte  când sa topit complect si adaugã ghimbirul si fructele.
Amestecã bine si toarnã în formã.
Lasã câteva ore la rece si taie bucãti pãtrate   sau lunguiete.
Merry Christmas:)                                             







                                                      

15 comentários:

  1. Andreea, cred cã încep sã fiu viciatã în aceste batoane:))

    ResponderEliminar
  2. Imi place foarte foarte mult reteta! si are un nume pe masura! :*

    ResponderEliminar
  3. A. Elena, e asa de bun cã tot le dau târcoale:))

    ResponderEliminar
  4. A.Elena, vezi cã eu le-am ascuns! sã nu mi le pape nimeni...my precious:))

    ResponderEliminar
  5. Si mie imi place reteta, felicitari si succes la concurs!

    ResponderEliminar
  6. probabil sunt singurul om de pe planeta care nu se atinge de ciocolata neagra, asa ca, ce ai pregatit tu cu ciocolata alba, e doar pentru mine!

    ResponderEliminar
  7. cat de bine arata si ce bune trebuie sa fie!!!!bafta la concurs!

    ResponderEliminar
  8. Alexandrina, multumesc si tie la fel:)
    Viviana, sã faci si cu sigurantã î-ti va plãcea:)
    Dana C,multumesc si te mai astept la mine:)
    Cristina,merçi mult:)

    ResponderEliminar
  9. Ohoho ce simplu se face! Cand am vazut pozele am crezut ca e treaba complicata la mijloc ;)) Foarte faina! Si imi place la nebunie ciocolata alba!

    ResponderEliminar
  10. Oana, asa-i cã e super? si merge mai repede ca orice!multumesc de vizitã si te astept:)

    ResponderEliminar
  11. Titlu se potriveste la fix, plus ca e parfumat, condimentat si aromat exact ca si Craciunul. Bravo! Si bafta in concurs :*

    ResponderEliminar
  12. Liana, chiar e bun si e una din cele mai rapide deserturi din categoria yummy:)

    ResponderEliminar