sábado, 31 de dezembro de 2011

Bolo de romã com açúcar mascavado e Bom Ano Novo! Tort de rodii cu zahãr brun si lapte condensat de revelion, La multi ani!

                                                              
Encontrei a receita há 2 anos no Petit Chefe.com,  adoro romãs e combinação com leite condensado...mmm...divinal!

Massa:
6 ovos
2 chavenas ( 200ml) açúcar mascavado
2,5 chavenas farinha e 1 colher chá fermento em pó
1/2 chavena óleo
1 chavena leite
1,5 chavenas bagos de  romãs

Cobertura e recheio :

1 lata leite condensado
2 medidas leite
3 colheres açúcar mascavado
1 colher chá açúcar baunilhado
2 colheres maizena
1 pau de canela
bagos de romã
Preparação:

* Bata muito bem o óleo com o acúcar, até deixar de sentir granulado e acrescente gemas,batendo bem entre cada adição.
Bata as claras aparte em  castelo com uma pitada de sal fino.
* A seguir includa as claras na massa, farinha com fermento e na final o leite e   bagos de  romãs.
* Unte com manteiga e polvilhe com farinha uma forma de coroa e coloque a massa.
Leve ao forno a 180ºC, cerca de 45 minutos.
*Retire e deixa arrefecer completamente e abra ao meio.

Recheio:
Junta os ingredientes num tacho ao lume, até engrosar. Recheie o bolo e decore com bagos de romã e o pauzinho de canela.

  Desejo a todos um Bom Ano Novo e muitas felicidades!!!                                            



        Tort de Rodii cu Zahãr Brun si Lapte Condensat

Blat:
6 ouã
2 cãni de 200 ml cu zahãr brun
2,5 cãni de fãinã si 1 linguritã praf de copt
1/2 canã ulei
1 canã de lapte
1,5 cãni  fruct de rodie

Cremã si decor
1 cutie lapte condensat 395 gr
  2 mãsuri lapte
3 linguri zahãr brun
1 linguritã zahãr vanilat
2 linguri amidon de porumb
1 rulou de scortisoarã
rodii       
                   


Preparare:
* Bate uleiul bine cu zahãrul si adaugã gãlbenusele pe rând, albusele se bat spumã tare separat cu un praf de sare.
* Adaugã fãina cu praful de copt intercalate cu albusurile spumã.
La urmã pune laptele si rodiile.
                                                 
* Pune compozitia într-o formã unsã si dã la copt, la 180ºC, cuptor ventilat.
Încercati testul cu scobitoarea, cum fructele vor lãsa suc, prãjitura are nevoie de timp sã se coacã.
Dupã ce sa copt se lasã sã se rãceascã complect si se taie pe mijloc.

 Pentru crema si decor:
                                                
Pune toate ingredientele într-o cratitã , la foc mic si amestecã pânã se îngroasã.
Mãsura este cutia goalã de la laptele condensat!
Umple si decoreazã prãjitura, dã la rece.
                                             

Dupã cum v-am povestit rodia este simbloul fertilitãti si belsugului, de aceea nu poate lipsi de pe masa de Revelion.
Vã doresc multe realizãri, fericire si sãnãtate! La multi Ani!!!
                                            


7 comentários:

  1. Bun tortuletul.
    "La multi ani"!.Multa sanatate si fericire.Te pup!

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  2. Interesanta reteta!

    E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

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  3. Interesanta combinatia !!!!
    Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!

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  4. Dia,multumesc, asemenea!mule bucuri:)
    Alexandrina,foarte frumos mesajul, multe bucuri:)
    Bucate apetisante, un an frumos:)
    Adina,rodiile sunt favoritele mele, cât despre laptele condensat sunt capabilã sã-l mãnânc cu lingura:))
    An frumos sã ai:)

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  5. Um bolo perfeito! Obrigado pela visita :) Bom ano!

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  6. Obrigada Ameixinha, ja recebi o seu comentário, bom ano novo:)
    Ginja, fico muito contente que gostas:) bom ano novo para ti também!

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