sexta-feira, 9 de dezembro de 2011

Entercosto Agridoce

Ca rãspuns al provocãri Brândusei :  http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html#comment-form am pregãtit  special si numai pentru mine aceste delicioase coaste:)
Sosul barbecue american îl aveam deja preparat de mine ( vezi reteta pe blog) urma doar sã descopãr gustul ghimbirului  proaspãt, este pentru prima oarã când gãtesc cu el si î-mi place mult!

Pentru 2 persoane:
1 ambalaj de costite proaspete ( circa de 7 bucãti )
1 lingurã de miere
1 lingurã sos de soia
1 lingurã sos barbecue
sucul de la o portocalã
2 cãtei de usturoi
o bucatã micã de ghimbir proaspãt
1 linguritã de zahãr brun
sare
Preparare:

* Fã o pastã din usturoi, ghimbirul ras si putinã sare, apoi adaugã sucul de portocalã, mierea, sosul soia, sosul barbecue si zahãrul.Amestecã bine si unge coastele.
Dã la cuptor la foc moderat.
                                              
Am servit cu cartofi dulci, vã mãrturisesc cã am folosit jumãtate din ingrediente deoarece sotului nu îi plac condimentele putenice, ori eu am pus la prepararea sosului barbecue si curry....asa cã am împãrtit frãteste costitele, iar lui i-am pregãtit o Cataplana :http://en.wikipedia.org/wiki/Cataplana. si o prãjiturã de iaurt super rapidã pentru musafiri  surprizã:)

                                                                                                                                               

8 comentários:

  1. una ricetta da provare immagino che gusto buona serata

    ResponderEliminar
  2. Grazie, Giovanna espero bem que vai experimentar, um abraço:)

    ResponderEliminar
  3. Cum adica numai pentru tine?Pe mine la cine ma lasi?Alor mei nu le place ghimbirul deloc si numai pentru mine,nu-mi prea vine sa fac.Te pupacesc!

    ResponderEliminar
  4. Dia, eu nu am copii deci gãtec numai pt. mine si sotul, asa cã trebuie sã fac separat pt. mine si prieteni nostri care le place ce pregãtesc eu, altfel nu ar exista blogul meu...ce as posta? ciorbele lui Leon?:))

    ResponderEliminar
  5. Bune,ne plac si o reteta asemanatoare facem si noi!Excelente!

    ResponderEliminar
  6. Teo, mã bucur cã vã place:)
    Cristina, merçi:)

    ResponderEliminar
  7. Multumesc Mitinita, abia astept! La multi ani!

    ResponderEliminar