Dupã cum v-am povestit, sunt pe ultima sutã de metri si frigiderul meu abia, abia se goleste:(
Aceastã retetã a Nigellei, am luat-o de pe youtube, si am vãzut-o si la un blogger portughez care a lãudat-o!
http://deliciasecompanhia.blogspot.com/2011/12/frango-assado-com-legumes-da-nigella.html, dacã intrati aici o sa vedeti si reteta video.
Sigur cã am fãcut-o dupã placul nostru, si am gãtit-o in vasul roman. Desi suntem numai doi, foamea era mare, am bântuit de dimineatã la cumpãrãturi pentru brad si am ajuns acasã, târziu, pânã am terminat pãpica asta, sa fãcut timpul de cinã si am mâncat ca lupii:))
Cantitãti pentru 4-5 persoane bine servite:
4 pulpe mari de pasãre
cartofi normali si cartof dulce mare
1 ardei
1 -2 morcovi mari
1 ceapã mare
1-2 cãpãtâni de usturoi
mãsline negre 1 cutie
sare, piper, , ulei de mãsline, ierburi Provence si vinha de alhos optional
PREPARARE
* Pulpele întregi le-am crestat si le-am frecat cu vinha de alhos ( pastã de ardei, usturoi si vin) cine nu are condimentati cu sare si piper doar si lasã la odihnit putin.
* Cartofi se spalã bine si vor rãmâne cu tot cu coajã! ceapa va rãmâne cu coajã, la fel si usturoiul.
* Cartofi se taie sferturi groase, ceapa sferturi, usturoiul se zdrobeste doar cu capãtul cutitului, morcovul se curãtã si se taie rondele groase, ardeiul se taie felii groase.
* În vasul roman sau ce aveti acasã mare, se pun pulpele si se intercaleazã legumele, se pune ulei de mãsline , poti sã mai condimentezi si pui capac si dai la cuptor.
Eu nu am pus nici vin si nici apã, am lãsat asa sã fie numai aroma lor.
Vã recomand din suflet aceastã mâncare, e asa de bun !
Am servit cu salatã iceberg cu ceapã verde si pãtrunjel si sosul de usturoi.
SOS CREMÃ DE USTUROI
Pregãteste o maionezã numai din usturoi , ulei si sare cât vrei de mult, adaugã cremã de brânzã sau iaurt gras ( exp grecesc) putinã boia si decoreazã cu chives tocat.
Poftã mare:)
Aceastã retetã a Nigellei, am luat-o de pe youtube, si am vãzut-o si la un blogger portughez care a lãudat-o!
http://deliciasecompanhia.blogspot.com/2011/12/frango-assado-com-legumes-da-nigella.html, dacã intrati aici o sa vedeti si reteta video.
Sigur cã am fãcut-o dupã placul nostru, si am gãtit-o in vasul roman. Desi suntem numai doi, foamea era mare, am bântuit de dimineatã la cumpãrãturi pentru brad si am ajuns acasã, târziu, pânã am terminat pãpica asta, sa fãcut timpul de cinã si am mâncat ca lupii:))
Cantitãti pentru 4-5 persoane bine servite:
4 pulpe mari de pasãre
cartofi normali si cartof dulce mare
1 ardei
1 -2 morcovi mari
1 ceapã mare
1-2 cãpãtâni de usturoi
mãsline negre 1 cutie
sare, piper, , ulei de mãsline, ierburi Provence si vinha de alhos optional
PREPARARE
* Pulpele întregi le-am crestat si le-am frecat cu vinha de alhos ( pastã de ardei, usturoi si vin) cine nu are condimentati cu sare si piper doar si lasã la odihnit putin.
* Cartofi se spalã bine si vor rãmâne cu tot cu coajã! ceapa va rãmâne cu coajã, la fel si usturoiul.
* Cartofi se taie sferturi groase, ceapa sferturi, usturoiul se zdrobeste doar cu capãtul cutitului, morcovul se curãtã si se taie rondele groase, ardeiul se taie felii groase.
* În vasul roman sau ce aveti acasã mare, se pun pulpele si se intercaleazã legumele, se pune ulei de mãsline , poti sã mai condimentezi si pui capac si dai la cuptor.
Eu nu am pus nici vin si nici apã, am lãsat asa sã fie numai aroma lor.
Vã recomand din suflet aceastã mâncare, e asa de bun !
Am servit cu salatã iceberg cu ceapã verde si pãtrunjel si sosul de usturoi.
SOS CREMÃ DE USTUROI
Pregãteste o maionezã numai din usturoi , ulei si sare cât vrei de mult, adaugã cremã de brânzã sau iaurt gras ( exp grecesc) putinã boia si decoreazã cu chives tocat.
Poftã mare:)
Vin la masa si aduc eu desertul (inghetata).Te pup!
ResponderEliminarbun bun, ceva in genul asta am facut si eu azi, pup :*
ResponderEliminarhmmm, cat de bine arata! imi place muult reteta aceasta! :*
ResponderEliminarDia, adã cioco tãu te astept!
ResponderEliminarDana, e papa bun...mie si teamã de cura de salate din ianuarie:))
Bun! Suna si arata bine!
ResponderEliminarTare bun tre sa fi fost cu sosul de usturoi!
ResponderEliminarD. Flavours, multumesc îcearcã:)
ResponderEliminarMaya, multumesc:)
Teo, noi suntem fan usturoi, iar la fripturi e un " must":)
Cu usturoi e clar pe gustul meu,te pup!
ResponderEliminarFlory, usturoiul nu poate lipsi la asa ceva:)
ResponderEliminar