segunda-feira, 12 de dezembro de 2011

Mousse de Chocolate cu Shots de rodii / Dulceatã din fructe de pãdure cu scortisoarã si anason

 Aveam zmeurã si fructe de pãdure care nu mai au amânare , trebuia sã le folosesc rapid sã nu risipesc...
La fel si multe rodii din care am pregãtit suc de bãut în casã ( le-am redus cu blenderul si am strecurat sucul)  aceste Shots cu Musse si...otet de rodii:)
Rodiile sunt fructe foarte apreciate de portughezi, si nu pot lipsi de masã de Ajun, An Nou si Ziua Regilor Magi, acest fruct simbolizeazã bogãtia , norocul si fertilitatea....
Ca propunere de sãrbãtori pentru voi, am pregãtit astãzi:

Mousse de Chocolate com Shots de Romã
( Ref:Nova Cozinha Tradicional Nº97)

Pentru 4 persoane:
Mousse:
100 gr ciocolatã culinarã
1 lingurã unt
4 ouã si 8 linguri de zahãr

Shots de rodii
semintele de la jumãtate de rodie mare
3-4 linguri de zahãr
1 rulou de scortisoarã + 3 pentru decor
100 ml vin de Porto sau Vermuth


* Pune ciocolata ruptã cu untul la topit.
Separat bate albusele cu un praf de sare, foarte bine si când sau întãrit adaugã zahãrul ( 4 linguri) si bate pânã se topeste.
Gãlbenusele se bat separat  cu restul de zahãr.
Peste gãlbenuse se pune ciocolata topitã si se amestecã foarte bine, la urmã se încorporeazã albusele, amestecã si se toarnã în cupe,pahare, ce vã place:)
 *Preparã Shots de rosii asa:
Pune la fiert , la foc mic toate ingredientele si lasã la fiert circa de 10 minute.
Ia de pe foc si lasã la rãcit; toarnã în pãhãrele mici , iar în fiecare pune un rulou de scortisoarã, sã se vadã cã e sãrbãtoare!
Serveste cu mousse care au fost date la rece si decorate cu ciocolatã rasã:)



DULCEATÃ DIN  FRUCTE DE PÃDURE CU SCORTISOARÃ SI ANASON                                          

Pentru un borcan mare:
800 gr fructe de pãdure congelate + 200 gr zmeurã congelatã
1 rulou de scortisoarã
1 stelutã de anason
coaja de la o lãmâie mare si sucul dacã î-ti place :)
700 gr zahãr
menta optional



* Pune la fiert toate ingredientele în afarã de menta, care se va pune la sfârsit tocatã.
* Dã la fiert la foc mic, cam 40 minute, dar sã stai pe aproape sã nu se prindã:) când ajunge la punctul de dulce, ia de pe foc, scoate scortisoara, anasonul si  coaja de lãmâie ( eu nu le-am scos) si toarnã cu grijã în borcanul sterilizat.
                                            
Poftã mare!                                             

                                                                                                         

5 comentários:

  1. vai , vai , acum ma gandesc la niste clatite cu o asa dulceata aromata !!

    ResponderEliminar
  2. Ce dezmat aici! Aroma peste aroma! Mi-au patruns nasul!

    ResponderEliminar
  3. MI-ai facut mare pofta.... Ciocolata... fructe de padure..... toate pe placul meu!

    ResponderEliminar
  4. Adina,dulceata merge si la prãjituri si chesecake:)
    Cristina, merçi:)
    Maya,mã dezmierd în conceddiu:)
    Irina,mã bucur cã î-ti place:)

    ResponderEliminar