sábado, 18 de fevereiro de 2012

Pateu vegetal mexican/ Paté de Soja picante

Ca rãspuns al Provocãri secrete de pe blogul Amei, am pregãtit acest delicios pateu vegetarian.
Mã bucur cã am descoperit blogul minunat al Danielei, Vegetarian,gustos si sãnãtos.
Daniela are niste retete apetisante, in special mã intereseazã retetele cu fãinã de roscove, nu stiu numele pomului in românã dar, am si eu unul în curte, portughezi îl cheamã Alfarrobeira.
Iar din miezul pãstãilor, se produce fãina de alfarroba pe care o  folosim ca înlocuitor pentru cacao , chiar la prepararea pâinicilor de alfarroba...

De data asta m-am hotãrât sã gãtesc cu soia, am folosit  proteinã de soia care a avut nevoie numai de hidratare 30 minute, apoi 6 minute pe foc cu putinã apã. Cred cã de aceea nu a iesit la fel ca pateul Danielei, din poze cred cã a folosit soia proaspãtã.
Ardei iuti, cei care i-am folosit pentru decor sunt din mica mea grãdinã :)






Am folosit/ Usei

200 gr soia gata preparatã , fiartã/ 200 g soja cozida
                                             
2 ardei copti si curãtati  de cca. 500 gr/ 2 pimentos assados e limpos , cerca 500g
4-6 cãtei de usturoi/4-6 dentes de alho
4 linguri ulei de mãsline/4 colheres azeite
sare, piper/ sal, pimenta
boia cayene ( iute) / piri piri em pó
                                                         

Preparare/ Preparação

Toate ingredientele se mixeazã bine si condimenteazã dupã gust. Am pus putinã maionezã la urmã.
Mistura todo bem com varinha magica, e tempere ao gosto. Pode acrescentar maionese. 

                   Bom Apetite!                          

12 comentários:

  1. De retinut pentru zilele de post!Pupici!

    ResponderEliminar
  2. Stii ca nu stiu ce gust are soia? Ma faci curioasa sa fac si eu pateul asta. Imi place ca are usturoi, ardei gras copt ...nu cred ca-i rau deloc.
    ciao ..o duminica placuta!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. si eu am pregãtit prima oara in viatã :) am dus si la lucru, la toti le-a plãcut!

      Eliminar
  3. Trebuie sa fie senzational la gust!!!!!Pupici:x

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. cred ca dacã foloseam soia proaspãtã iesea si mai bun, oricum a avut succes:)

      Eliminar
  4. merita incerc pateul pentru zilele in care tin post! imi place ca are si ardei copt

    ResponderEliminar
  5. Buna Ramona
    Ma bucur sa te-am descoperit.
    Cred ca amandoua impartasim aceeas dilema de multe ori, scriind pe blog in doua limbi:)))
    Faina de carrob s epoate folosi in orice reteta in care are cacao, doar o inlocuisti, dar sa fii putin atenta, carrobul absoarbe putin mai mult lichid decat cacaua, asta se observa numai cand folosesti in mare cantitate. Eu carrobul il folosesc si dimineata cu lapte de soia, e foarte bun si nu are nevoie nici de indulcitor.

    Soia deshidratata nu prea folosesc, nu gasesc ca are gust, cum bine ai spus, daca foloseai boabe de soia sigur avea un alt gust, plus ca obtineai un pateu cremos.
    Dar ma surprinde ca nu ti-a iesit rosu!
    Gustul cel mai dominant e ardeiul copt, e iute... de acolo si numele.
    In fine, ma bucur ca ti-a atras atentia si ca l-ai probat.
    Pe curand.

    ResponderEliminar
  6. Bunã Daniela,
    Cred cã stiu de ce pateul nu a iesit rosu...desi am cumparat ardei rosii, ai mei au mâncat din ei asa cã m-am pus si am pus pe grãtar si ardei verzi :)
    Oricum am retinut ideea, merçi:)

    ResponderEliminar