Bunãtatea asta am pregatit-o în Spania , când am fost în concediu ; nu am ajuns sã o postez deoarece iarna gãtesc aproape zilnic acasã pentru noi, dar si la comandã. Tot atunci am pregãtit si creveti, în curând am sã le postez :)
Am folosit/Usei
2 kg pulpe de pui/ 2 kg coxas de frango
1,5 kg cartofi dulci/ 1,5 kg batatas doces
4-6 mere/ 4-6 maçãs
1-2 ardei rosi/ 1-2 pimentos vermelhos
2 cepe mari/2 cebolas
Marinata:
1 cãpãtânã mare de usturoi/ 1 cabeça de alho
mãrar/aneto
cimbru/ tomilho
pãtrunjel/salsa
sare si piper/sal e pimenta
foi de dafin/ louro
boia/ colorau doce
ulei de mãsline/ azeite
suc de lãmâie/ sumo de limão
vin alb/ vinho branco
Preparare/ Preparação
* Pregãteste o pastã din usturoi frecat cu sare si ulei de mãsline, suc de lãmâie si restul ingredientelor pentru marinatã în afarã de vin. Freacã bine pulpele cu aceastã pastã si acoperã cu vin, lasã cel putin 12 ore la rece.
Prepare uma pasta com ingredientes de marinada, fora do vinho.
Esfregue bem as coxas com a pasta e cubra-os com vinho. Deixa pelo menos 12 horas no frio.
* Pune carnea în tava pentru cuptor si dispune deasupra, ceapa rondele, ardeiul, cartofi si merele curãtate de sâmburi si tãiate pe mijloc . Acoperã cu folie de aluminiu si dã la copt.
Cu 10 minute înainte de a fi gata scoate folia si lasã sã se rumeneascã.
Na propria dia, disponha cebola, pimento, batatas e maçãs por cima de carne, tape com folia de aluminio e leve ao forno.
10 minutos antes do final retire a folia e deixa gratinar.
Bom Apetite!
Am folosit/Usei
2 kg pulpe de pui/ 2 kg coxas de frango
1,5 kg cartofi dulci/ 1,5 kg batatas doces
4-6 mere/ 4-6 maçãs
1-2 ardei rosi/ 1-2 pimentos vermelhos
2 cepe mari/2 cebolas
Marinata:
1 cãpãtânã mare de usturoi/ 1 cabeça de alho
mãrar/aneto
cimbru/ tomilho
pãtrunjel/salsa
sare si piper/sal e pimenta
foi de dafin/ louro
boia/ colorau doce
ulei de mãsline/ azeite
suc de lãmâie/ sumo de limão
vin alb/ vinho branco
Preparare/ Preparação
* Pregãteste o pastã din usturoi frecat cu sare si ulei de mãsline, suc de lãmâie si restul ingredientelor pentru marinatã în afarã de vin. Freacã bine pulpele cu aceastã pastã si acoperã cu vin, lasã cel putin 12 ore la rece.
Prepare uma pasta com ingredientes de marinada, fora do vinho.
Esfregue bem as coxas com a pasta e cubra-os com vinho. Deixa pelo menos 12 horas no frio.
* Pune carnea în tava pentru cuptor si dispune deasupra, ceapa rondele, ardeiul, cartofi si merele curãtate de sâmburi si tãiate pe mijloc . Acoperã cu folie de aluminiu si dã la copt.
Cu 10 minute înainte de a fi gata scoate folia si lasã sã se rumeneascã.
Na propria dia, disponha cebola, pimento, batatas e maçãs por cima de carne, tape com folia de aluminio e leve ao forno.
10 minutos antes do final retire a folia e deixa gratinar.
Bom Apetite!
Azi am si eu la dinner pulpe de pui cu salata acini de pepe.Arata tare bine!
ResponderEliminarSunt delicioase oricând nu?
EliminarCe bune trebuie sa fie....dar eu de la sarbatori,incerc sa mananc foarte lejer...(pe motive de sanatate :)))
ResponderEliminarLe mananc din ochi pe ale tale....
Pupici si pe curand !!!
Mã bucur cã îti plac, si eu sunt in dietã...
EliminarAzi nu am chef de gatit , vin la tine la masa ca ai ceva pe placul meu
ResponderEliminarCum sã nu! am sa pregãtes si un sos de usturoi:)
Eliminar