segunda-feira, 20 de fevereiro de 2012

Tort însiropat de ananas , mango si friscã/ Bolo humido de ananás, manga e chantily

Pentru cã sunem îndrãgostiti, si este luna îndrãgostitilor acest tort a fost pregãtit cu multã dragoste, l- am pregãtit ca desert pentru o cinã cu prietenii nostri, desigur cã am repetat portiile :)

              
                                          

Ingrdiente/ Ingredientes

6 ouã/6 ovos
200 gr zahãr/ 200 g açúcar
200 gr fãinã/ 200 g farinha
1 lingurita praf de copt/ 1 c. ( chá) de fermento em pó

Cremã si Decor/ Recheio e Cobertura 

1  cutie compot de ananas  / 1 lata ananás em calda
2 banane/ 2 bananas
1-2 portocale/ 1-2 laranjas pequenas
1 mango/1 manga madura
1 plic budincã vanilie ( am folosit budincã cu gust de lapte condensat)/ pudim de leite condensado em pó
500 ml smântânã  pentru bãtut /500 ml nata para bater
100 gr zahãr/ 100 g açúcar
caramel
nucã de cocos/ coco ralado
ciocolatã rasã/ raspas de chocolate
inimioare de zahãr/ corações de açúcar



Preparare/Preparação

* Bate  albusele cu un praf de sare si gãlbenusele spumã cu zahãrul.
Amestecã fãina cu praful de copt si adaugã la amestecul de ouã. Dã la copt , în forma unsã cu ulei si tapetatã cu fãinã la 180ºC, cca. 35 min.
Bata as claras com uma pitada de sal e as gemas com o açúcar. Mistura farinha com o fermento e incorpore a mistura de ovos. Unte com manteiga e polvilhe com farinha uma forma e preencha com a massa e leve ao forno a 180ºC durante cerca de 35 min.

* Între timp preparã budinca dupã instructiunile de pe plic, lasã sã se rãceascã .
Taie fructele în bucãti mici ( nu uita sã lasi si pentru decor!) si amestecã-le cu budinca.
Bate smântâna cu zahãrul-friscã.
Prepare o pudim , deixe arrefecer. Corta frutas aos pedaços pequenos e junte-lhes ao   pudim.
Bata as natas bem firmes com o açúcar até obter chantily e guarde.

*Taie blatul pe mijloc si însiropeazã bine ambele pãrti cu sucul de la fructe / sucul de la cutia de ananas.
Umple cu budinca amestecatã cu fructe si decoreazã cu frisca ( am putin colorant alimentar roz), bucãti de fructe, inimioare de zahãr, caramel...
Corta bolo ao meio e ensope ambas as partes com a calda de ananás, disponha pudim e frutas sobre a base do bolo e cobre com outra metade.
Cubra bolo com chantily ( misturei com pouco colorante alimentar rosa) e decore ao gosto.

Bom Apetite!


                                             
                                       

                                             

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