Am pregãtit-o special pt. Provocarea Dulce Românie, blogul gazdã al luni noiembrie fiind Transylvanian kitchen.
O supã delicioasã pt. zilele reci :)
INGREDIENTE:
250 gr varzã rosie tãiatã
150 gr ceapã
160 gr morcovi
2 cãtei de usturoi
200 gr ciuperci proaspete
20 gr tulpinã telinã sau pãtrunjel
30 ml ulei de mãsline
60 gr cartofi taiati cuburi
900 ml apã
sare si piper
optional smântânã
PREPARARE
* Ceapa, morcovi,usturoiul, ciupercile , telina si ciupercile se taie marunt si se cãlesc în ulei putin; adaugã cartofi, condimenteazã si acoperã cu apã.
* Varza rosie se fierbe pe aburi
* Când supa este gata se pune 150 gr din varzã si se reduce la cremã cu ajutorul blenderului, se poate servi cu smântânã si restul de varzã.
PREPARARE ÎN THERMOMIX
* Pune în pahar varza si programeazã 3 secunde/ viteza 4. Scoate si pãstreazã în Varoma.
* Pune în pahar ceapa,morcovi, usturoiul, ciupercile , telina si uleiul si programeazã 5 secunde / viteza 5, apoi 10 minute/100ºC/ viteza 1.
* Adaugã cartofi, condimentele si apa; pune Varoma deasupra si fierbe 30 minute/Varoma/ Viteza 1.
* Scoate Varoma .
* Adaugã în pahar 150 gr din varzã si redu totul la cremã : 1 minut ( viteza 3-5-7 ) asteaptã câteva secunde si deschide paharul.
SOPA DE COGUMELOS E COUVE-ROXA
( Bimby-Momentos de partilha novembro 2013)
INGREDIENTES:
250 g couve roxa cortada em pedaços
150 g cebola
160 g cenoura
1-2 dentes alho
200 g cogumelos frescos
20 g talo de aipo
30 g azeite
60 g batata cortada em pedaços
900 g água
natas para guarnecer
PREPARAÇÃO
* Coloque no copo a couve e pique 3 sec/ vel 4. Retire e reserve na Varoma.
* Coloque no copo, a cebola, a cenoura,o alho, os cogumelos, o aipo e o azeite e pique 5 sec/ vel 5 e salteie 10 min/ 100ºC/ vel 1.
* Adicione a batata e a água, coloque a Varoma e coza 30 min/ Varoma / vel 1. Retire a Vroma e reserve.
* Adicione no copo 150 g de couve e triture 1 min e va progressivamente até á vel 7.
* Adicione a restante couve e envolva com ajuda de espátula e sirva com un fio de natas.
O supã delicioasã pt. zilele reci :)
INGREDIENTE:
250 gr varzã rosie tãiatã
150 gr ceapã
160 gr morcovi
2 cãtei de usturoi
200 gr ciuperci proaspete
20 gr tulpinã telinã sau pãtrunjel
30 ml ulei de mãsline
60 gr cartofi taiati cuburi
900 ml apã
sare si piper
optional smântânã
PREPARARE
* Ceapa, morcovi,usturoiul, ciupercile , telina si ciupercile se taie marunt si se cãlesc în ulei putin; adaugã cartofi, condimenteazã si acoperã cu apã.
* Varza rosie se fierbe pe aburi
* Când supa este gata se pune 150 gr din varzã si se reduce la cremã cu ajutorul blenderului, se poate servi cu smântânã si restul de varzã.
PREPARARE ÎN THERMOMIX
* Pune în pahar varza si programeazã 3 secunde/ viteza 4. Scoate si pãstreazã în Varoma.
* Pune în pahar ceapa,morcovi, usturoiul, ciupercile , telina si uleiul si programeazã 5 secunde / viteza 5, apoi 10 minute/100ºC/ viteza 1.
* Adaugã cartofi, condimentele si apa; pune Varoma deasupra si fierbe 30 minute/Varoma/ Viteza 1.
* Scoate Varoma .
* Adaugã în pahar 150 gr din varzã si redu totul la cremã : 1 minut ( viteza 3-5-7 ) asteaptã câteva secunde si deschide paharul.
SOPA DE COGUMELOS E COUVE-ROXA
( Bimby-Momentos de partilha novembro 2013)
INGREDIENTES:
250 g couve roxa cortada em pedaços
150 g cebola
160 g cenoura
1-2 dentes alho
200 g cogumelos frescos
20 g talo de aipo
30 g azeite
60 g batata cortada em pedaços
900 g água
natas para guarnecer
PREPARAÇÃO
* Coloque no copo a couve e pique 3 sec/ vel 4. Retire e reserve na Varoma.
* Coloque no copo, a cebola, a cenoura,o alho, os cogumelos, o aipo e o azeite e pique 5 sec/ vel 5 e salteie 10 min/ 100ºC/ vel 1.
* Adicione a batata e a água, coloque a Varoma e coza 30 min/ Varoma / vel 1. Retire a Vroma e reserve.
* Adicione no copo 150 g de couve e triture 1 min e va progressivamente até á vel 7.
* Adicione a restante couve e envolva com ajuda de espátula e sirva com un fio de natas.
Arata delicios...
ResponderEliminarBaccarat - Online casino games and the future of
ResponderEliminarFor players in the booming world of online casino games, worrione the 1xbet game has to offer a huge variety of options to keep players 샌즈카지노 engaged. And in a