Luna aceasta pt. Provocarea Secretã, am primit un blog tare drag mie, cel al Florentinei Retete fel de fel.
Într-un timp vedeam peste tot retete cu levãnticã si eu cãutam prin toate magazinele si nu gãseam, tin nimte cã am sunat-o si pe sora-mea din Ro. sã îmi cumpere :)) dar am gãsit la o casã cu produse biologice si asa mi-am gãsit pacea :)
Din levãnticã se face infuzie, e foarte bunã pt. persoanele care au probleme cu scãderea mare in greutate, dã poftã de mâncare si calmeazã sistemul nervos.
INGREDIENTE
120 ml lapte
1 lingurã flori levãnticã
120 gr fãinã
140 gr zahãr
1 + 1/2 linguritã praf de copt
40 gr unt
1 ou
FROSTING
25 ml lapte
1/2 linguritã levãnticã
250 gr zahãr pudrã
80 gr unt
coloranti alimentari
PREPARARE
* Amestecã laptele ( cel pt. cupcakes si cel pt. frosting cu levãntica si lasã câteva ore) apoi strecoarã si pãstreazã doar laptele.
* Pune într-un bol fãina cu zahãrul, untul si praful de copt si mixeazã pânã obti o compozitie nisipoasã.
* Strecoarã laptele si pune putin câte putin, la urmã adaugã oul.
* Pune în formele de hârtie si dã la copt cca de 20 min/ 180ºC/ ventilat.
* Pt. Frosting :
Mixeazã untul cu zahãrul si colorantul, treptat toarnã laptele câte putin si mixeazã la vitezã mare.
Multumim Florentina, au iesit foarte aromati :)
Într-un timp vedeam peste tot retete cu levãnticã si eu cãutam prin toate magazinele si nu gãseam, tin nimte cã am sunat-o si pe sora-mea din Ro. sã îmi cumpere :)) dar am gãsit la o casã cu produse biologice si asa mi-am gãsit pacea :)
Din levãnticã se face infuzie, e foarte bunã pt. persoanele care au probleme cu scãderea mare in greutate, dã poftã de mâncare si calmeazã sistemul nervos.
INGREDIENTE
120 ml lapte
1 lingurã flori levãnticã
120 gr fãinã
140 gr zahãr
1 + 1/2 linguritã praf de copt
40 gr unt
1 ou
FROSTING
25 ml lapte
1/2 linguritã levãnticã
250 gr zahãr pudrã
80 gr unt
coloranti alimentari
PREPARARE
* Amestecã laptele ( cel pt. cupcakes si cel pt. frosting cu levãntica si lasã câteva ore) apoi strecoarã si pãstreazã doar laptele.
* Pune într-un bol fãina cu zahãrul, untul si praful de copt si mixeazã pânã obti o compozitie nisipoasã.
* Strecoarã laptele si pune putin câte putin, la urmã adaugã oul.
* Pune în formele de hârtie si dã la copt cca de 20 min/ 180ºC/ ventilat.
* Pt. Frosting :
Mixeazã untul cu zahãrul si colorantul, treptat toarnã laptele câte putin si mixeazã la vitezã mare.
Multumim Florentina, au iesit foarte aromati :)
Ce dragut le-ai decorat!
ResponderEliminarMultumesc frumos; ale Florentinei sunt mai frumoase, m-am cam grãbit...
EliminarCat de bine arata!
ResponderEliminarSunt la fel de gustoase, multumesc mult :)
EliminarArata frumos. Oare nu-i prea multa levantica? Am incercat si eu niste biscuiti si am pus doar 2 lingurite de lavanda culinara, dar n-am avut succes cu ei. Doar fetita cea mica a mancat din ei. Ceilalti au zis ca sunt prea aromati.
ResponderEliminarBine cã mi-ai atras atentia! laptele se strecoarã si levãntica se aruncã; m-am grãbit la postat reteta....ai dreptate , te pup si multumesc :)
EliminarSi mie mi se pare prea multa levantica! eu am facut niste fursecuri, am pus o lingurita de levantica la de 3 ori cantitatea asta si parea ca sunt in dulapul bunicii ! Eu cred ca levantica e grozava daca doar da un usor iz , altfel e ca intre blanurile bunicii, cum ziceam.De aratat arata grozav ! cred ca Florentina a gresit dozajul nu Ramona, care nu avea de unde sa stie, cum n-am avut nici eu cum sa stiu, pana n-am folosit-o la gatit prima oara. Sau poate e chestie de gusturi .
ResponderEliminarEu am mai fãcut si biscuiti, e foarte aromatã :)
EliminarFicaram lindos!
ResponderEliminarBjs, Susana
Nota: Ver os passatempos a decorrer no meu blog:
http://tertuliadasusy.blogspot.pt/2013/11/1-aniversario.html
http://tertuliadasusy.blogspot.pt/2013/11/crumble-de-marmelo-com-aveia-e-nozes.html