Numele spune tot! serviti :)
BLAT:
6 ouã
200 gr zahãr
180 gr fãinã
50 gr cacao
1 linguritã praf de copt
MASSA:
6 ovos
200 g açúcar
180 g farinha
50 g cacau
1 c chá de fermento em pó
SIROP:
150 gr zahãr
300 ml apã
2 batoane de scortisoarã
1 pãhãrel vin de Porto
CALDA:
150 g açúcar
3 dl água
2 paus de canela
1 calice vinho do Porto
CREMÃ SI DECOR:
120 gr ciocolatã si 120 ml smântânã pt. friscã
batoane de scortisoarã, pupi de trandafiri, ciocolatã rasa
COBERTURA E DECORAÇÃO:
120 g chocolate em tablete e 1,2 dl natas para montar
raspas de chocolate, paus canela, butões de rosas
PREPARARE:
* Mixeazã ouãle cu zahãrul; adaugã fãina, cacao si praful de copt si amestecã usor cu un tel.
* Toarnã compozitia într-o formã tapetatã cu ulei si fãinã. Dã la copt la 180ºC, cca de 30 min.
* Pt. sirop: Pune toate ingredienetele la foc mic si lasã sã fiarbã 5 min. in afara vinului pe care il pui cand iei de pe foc.
* Cu un betisor sau furculita împunge blatul rãcit; si însiropeazã-l.
* Pt. cremã rupe ciocolata si pune la topit cu smântâna, la foc mic amestecând incontinuu.
Pune deasupra tortului di decoreazã.
PREPARAÇÃO:
* Bata os ovos com o açúcar até obter uma creme fofa e esbranquiçada; peneire a farina, cacau e fermento, envolva com uma vara de arames.
* Unte e polvilhe uma forma de bolo e coloque a massa, leva cozer cca de 30 min./ 180ºC.
* Para calda: leve ao lume todos os ingredientes fora do vinho,e deixa ferver por 5 min; retire e junte o vinho, deixe amornar.
* Pique o bolo morno e ensope-o com a calda morna.
* Para cobertura: parta o chocolate e leva derreter ao lume brando com as natas, mexendo sempre até obter um molho uniforme.
* Verta por cima do bolo e barre com uma espatula.
BLAT:
6 ouã
200 gr zahãr
180 gr fãinã
50 gr cacao
1 linguritã praf de copt
MASSA:
6 ovos
200 g açúcar
180 g farinha
50 g cacau
1 c chá de fermento em pó
SIROP:
150 gr zahãr
300 ml apã
2 batoane de scortisoarã
1 pãhãrel vin de Porto
CALDA:
150 g açúcar
3 dl água
2 paus de canela
1 calice vinho do Porto
CREMÃ SI DECOR:
120 gr ciocolatã si 120 ml smântânã pt. friscã
batoane de scortisoarã, pupi de trandafiri, ciocolatã rasa
COBERTURA E DECORAÇÃO:
120 g chocolate em tablete e 1,2 dl natas para montar
raspas de chocolate, paus canela, butões de rosas
PREPARARE:
* Mixeazã ouãle cu zahãrul; adaugã fãina, cacao si praful de copt si amestecã usor cu un tel.
* Toarnã compozitia într-o formã tapetatã cu ulei si fãinã. Dã la copt la 180ºC, cca de 30 min.
* Pt. sirop: Pune toate ingredienetele la foc mic si lasã sã fiarbã 5 min. in afara vinului pe care il pui cand iei de pe foc.
* Cu un betisor sau furculita împunge blatul rãcit; si însiropeazã-l.
* Pt. cremã rupe ciocolata si pune la topit cu smântâna, la foc mic amestecând incontinuu.
Pune deasupra tortului di decoreazã.
PREPARAÇÃO:
* Bata os ovos com o açúcar até obter uma creme fofa e esbranquiçada; peneire a farina, cacau e fermento, envolva com uma vara de arames.
* Unte e polvilhe uma forma de bolo e coloque a massa, leva cozer cca de 30 min./ 180ºC.
* Para calda: leve ao lume todos os ingredientes fora do vinho,e deixa ferver por 5 min; retire e junte o vinho, deixe amornar.
* Pique o bolo morno e ensope-o com a calda morna.
* Para cobertura: parta o chocolate e leva derreter ao lume brando com as natas, mexendo sempre até obter um molho uniforme.
* Verta por cima do bolo e barre com uma espatula.
Que guloso Ramona hummmm
ResponderEliminarbeijinhos!
Ficou lindo e o vinho do Porto e Canela devem dar-lhe um aroma bem especial!
ResponderEliminarBeijinhos
Un tort delicios si parfumat!!
ResponderEliminarPremium Drinks RO - www.premiumdrinks.ro / Va ofera o colectie de vinuri deosebite importate din Portugalia de unde nu poate sa lipseasca Vinul de Porto produs in podgoriile Martha's Porto (Est. 1727). Va asteptam cu placere!
ResponderEliminarla cum arata sigur te imbeti doar privindu-l, abia pe urma dupa ce degusti cu adevarat din el poti spune ca te-ai machit cu adevarat de la o asa delicatesa reusita si excelenta :)
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