terça-feira, 11 de junho de 2013

Prãjiturã de cãpsuni, migdale si scortisoarã/ Bolo de morangos, amêndoas e canela

Este o prãjiturã de varã delicioasã ; deja este a doua oarã când o pregãtesc si am trecut-o pe lista preferatelor casei.
Serviti caldã sau rece cu înghetatã , friscã sau cremã de brânzã, iaurt grecesc......mmm....

INGREDIENTE

175 gr migdale mãcinate ( nuci, alune de pãdure....)
175 gr unt topit
175 gr zahãr galben
175 gr fãinã cu agent de crestere
1 linguritã de scorisoarã
2 ouã
450 gr de cãpsuni spãlate si feliate
zahãr pudrã ( cu levãnticã)

175 g amêndoas moidas
175  g manteiga amolecida
175 açúcar amarelo
175 g farinha com fermento
2 ovos
450 g  morangos fatiados
açúcar em pó, gelado, chantily ou iogurte grego para servir

PREPARARE/ PREPARAÇÃO

* Pregãteste cuptorul la 180ºC si unge o formã de tort si tapeteazã cu hârtie vegetalã.

* Amestecã migdalele, untul, zahãrul, fãina, scortisoara si ouãle  în robotul de bucãtãrie, Thermomix  sau mixer.

* Pune jumãtate din amestec în formã si aranjeazã cãpsunile peste apoi acoperã cu restul de aluat.
ã la copt cca. 30 min.

* Pudreazã prãjitura cu zahãr si serveste caldã .
Poftã bunã :)  

* Pre aqueça o forno 180ºC, ventilado e unta uma forma de bolo e forre-a com papel vegetal.

* Mistura todos os ingredientes ( menos os morangos!!!) num robot de cozinha, Bimby ou batedor electrico.

* Deite metade da mistura na forma, deite os morangos e cubra com restante mistura.
Leva cozer cca. 30 min  e sirva quente.  

 


 

1 comentário: