Reteta o am de la verisoara mea care locuieste in Italia, a iesit o bunãtate :)
5 ouã
2 cutii de brânzã mascarpone
piscoturi
cafea fãcutã
5 linguri de zahãr
cacao
optional Amarguinha sau Amaretto
* Separã gãlbenusele de albuse.
* Mixeazã gãlbenusele cu zahãrul, pune mascarpone si amestecã usor pânã se omogenizeazã bine cu mixerul.Pui deoparte in frigider.
* Mixeazã albusele cu un praf de sare, teapãn.
* Amesteci usor cu compozitia de gãlbenuse si adaugi 2 linguri din cafeaua fãcutã.
* Înmoi rapid piscoturile în cafea ( poti adãuga la cafeaua fãcutã lichior) sã fie umede doar.
* Faci strat de picoturi si pui crema, tot asa si ultimul strat sã fie cremã.
* Dai la rece si pudrezi cu cacao numai atunci când servesti, altfel cacao se dizolvã.
* Eu am pregãtit in cupe, dar cel mai comun se pregãteste intr-un recipient de sticlã :)
Poftã mare!
5 ouã
2 cutii de brânzã mascarpone
piscoturi
cafea fãcutã
5 linguri de zahãr
cacao
optional Amarguinha sau Amaretto
* Separã gãlbenusele de albuse.
* Mixeazã gãlbenusele cu zahãrul, pune mascarpone si amestecã usor pânã se omogenizeazã bine cu mixerul.Pui deoparte in frigider.
* Mixeazã albusele cu un praf de sare, teapãn.
* Amesteci usor cu compozitia de gãlbenuse si adaugi 2 linguri din cafeaua fãcutã.
* Înmoi rapid piscoturile în cafea ( poti adãuga la cafeaua fãcutã lichior) sã fie umede doar.
* Faci strat de picoturi si pui crema, tot asa si ultimul strat sã fie cremã.
* Dai la rece si pudrezi cu cacao numai atunci când servesti, altfel cacao se dizolvã.
* Eu am pregãtit in cupe, dar cel mai comun se pregãteste intr-un recipient de sticlã :)
Poftã mare!
Satisface apetitul de tiramisu,rapid!;)
ResponderEliminarEste un desert bun tare!
ResponderEliminarimi place mult tiramisu. Vreau si eu o portie :)
ResponderEliminar