Este un tortulet care nu ia mult timp la pregãtire, nu are nevoie de coacere si in cazul meu nu a fost nevoie sa stea mult timp la rece...oare din cauzã cã eram tentatã sã il savurez...hmmm?
Si e destul de intersant....2 tipuri de " blaturi" biscuiti si picoturi trase prin suc de portocale proaspete :)
Tortletul l-am pregãtit dupã reteta de pe blogul Culoare si savoare, la Provocarea Bucãtarul Curajos.
INGREDIENTE
Blat 1)
250 gr biscuiti ( am folosit biscuiti de cocos)
115 gr unt topit
2 linguri sirop de agave ( miere, sirop de artar....)
Pune biscuiti in pahar si programeazã 10 sec / vit 9; pãstreazã deoparte si amestecã bine cu untul si siropul.
Crema :
250 gr mascarpone ( am folosit cremã de brânzã)
400ml smântânã pt friscã rece
50 gr zahãr pudrã ( aromat cu levãnticã)
Pune smântâna foarte rece in pahar, fluturasul si programeazã 2 Min/ vit/ 3/2 . Adaugã zahãrul si brânza, 10 sec/ vit 3
Blat 2)
2 pachete de piscoturi
3-4 portocale ( sucul)
PREPARARE
* Sparge biscuiti, cu sucitorul sau robotul sã fie praf fin si amestecã bine cu untul topit si siropul de agave ( eu am uitat complect si nu am pus, nici miere si nici sirop de artar...biscuiti mi sau pãrut destul de dulci).
* Aranjeazã pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili, apasã bine cu degatele si intinde uniform.
Acesta va fi primul blat, dã la rece pânã pregãtesti crema.
Crema :
Bate bine smântâna rece, pânã devine chantily . Adaugã crema de brânzã si zahãrul pudrã si amestecã usor.
*Pune jumãtate de cremã peste blatul de biscuiti si acoperã cu piscoturile înmuiate bine in suc de portocale.
* Acoperã cu restul de cremã, orneazã dupã plac si dã la rece pânã la servire.
BOLO DE BOLACHA COM CREME DE QUEIJO, ALFAZEMA E LARANJA
250 g bolachas
115 g manteiga derretida
2 c. sopa xarope de agave, mel ou xarope de acer...
palitos La Reine
sumo de 3-4 laranjas
Recheio:
250 g mascarpone ou queijo creme
4 dl nata 35%, bem fria
50 g açúcar de alfazema em pó
PREPARAÇÃO
* Coloque no copo bolachas e programe 10 sec/ Vel 9. Retire e reserve.
Mistura bem com a manteiga e o xarope,e forre o fundo de uma forma amovivel.
* Coloque as natas no copo, a borboleta e programe 2 Min / Vel 3/2. Acrescente o queijo creme e o açúcar; 10 sec/ borboleta/ vel 3.
* Coloque metade da creme sobre a base de bolachas; os palitos passados por sumo de laranja e cubra com a restante creme.
Leva ao frio até servir.
Si e destul de intersant....2 tipuri de " blaturi" biscuiti si picoturi trase prin suc de portocale proaspete :)
Tortletul l-am pregãtit dupã reteta de pe blogul Culoare si savoare, la Provocarea Bucãtarul Curajos.
INGREDIENTE
Blat 1)
250 gr biscuiti ( am folosit biscuiti de cocos)
115 gr unt topit
2 linguri sirop de agave ( miere, sirop de artar....)
Pune biscuiti in pahar si programeazã 10 sec / vit 9; pãstreazã deoparte si amestecã bine cu untul si siropul.
Crema :
250 gr mascarpone ( am folosit cremã de brânzã)
400ml smântânã pt friscã rece
50 gr zahãr pudrã ( aromat cu levãnticã)
Pune smântâna foarte rece in pahar, fluturasul si programeazã 2 Min/ vit/ 3/2 . Adaugã zahãrul si brânza, 10 sec/ vit 3
Blat 2)
2 pachete de piscoturi
3-4 portocale ( sucul)
PREPARARE
* Sparge biscuiti, cu sucitorul sau robotul sã fie praf fin si amestecã bine cu untul topit si siropul de agave ( eu am uitat complect si nu am pus, nici miere si nici sirop de artar...biscuiti mi sau pãrut destul de dulci).
* Aranjeazã pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili, apasã bine cu degatele si intinde uniform.
Acesta va fi primul blat, dã la rece pânã pregãtesti crema.
Crema :
Bate bine smântâna rece, pânã devine chantily . Adaugã crema de brânzã si zahãrul pudrã si amestecã usor.
*Pune jumãtate de cremã peste blatul de biscuiti si acoperã cu piscoturile înmuiate bine in suc de portocale.
* Acoperã cu restul de cremã, orneazã dupã plac si dã la rece pânã la servire.
BOLO DE BOLACHA COM CREME DE QUEIJO, ALFAZEMA E LARANJA
250 g bolachas
115 g manteiga derretida
2 c. sopa xarope de agave, mel ou xarope de acer...
palitos La Reine
sumo de 3-4 laranjas
Recheio:
250 g mascarpone ou queijo creme
4 dl nata 35%, bem fria
50 g açúcar de alfazema em pó
PREPARAÇÃO
* Coloque no copo bolachas e programe 10 sec/ Vel 9. Retire e reserve.
Mistura bem com a manteiga e o xarope,e forre o fundo de uma forma amovivel.
* Coloque as natas no copo, a borboleta e programe 2 Min / Vel 3/2. Acrescente o queijo creme e o açúcar; 10 sec/ borboleta/ vel 3.
* Coloque metade da creme sobre a base de bolachas; os palitos passados por sumo de laranja e cubra com a restante creme.
Leva ao frio até servir.
Delicios tortuletul asta si cred ca tare aromat!
ResponderEliminarmultumesc :)
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