Un classic al bucãtãriei portugheze, vã tenteazã?
Cantitãti pt 2 tortulete ( 1) de 8 straturi si (2) de 6 straturi:
420 gr biscuiti simpli
300 gr zahãr
400 gr unt
2 lingurite ceai cu cafea tip ness
300 ml cafea tare, fãcutã
* 20 gr de biscuiti se zdrobesc sau se trec prin masinã. Se pãstreazã pt decor.
10 sec/ vit 9.
* Zahãrul se reduce la zahãr pudrã. 15 sec./ vit 9.
* Adaugã untul la temperatura camerei peste zahãr si mixeazã spumã. 2 min/ vit 3.
*Adaugã cafeaua tip ness dizolvatã in 1 lingurã ce cafea fãcutã si mixeazã din nou foarte bine. 20 sec./ vit 3+1/2.
Trebuie sã obti o cremã omogenicã pufoasã.
*Trece biscuiti prin cafea si dispune primul strat de 8 biscuiti în farfuria de servit si unge cu cremã; trece al doilea strat de biscuiti prin cafea si aseazã deasupra; aopi crema si tot asa; ultimul strat sã fie de cremã.
Preasarã biscuiti sparti, deasupra si lasã la rece pânã la servire.
Ca sugestie, lasã biscuiti sã se inmoaie bine in cafea pt o aromã mai intensã.
BOLO DE BOLACHA
420 g bolacha maria
300 g açúcar
400 g manteiga
2 c. chá café soluvel
300 ml café preparado
* Pulverize 20 g bolacha 10 seg/ vel 9.
* Deite no copo, o açúcar e pulverize 15 seg/ vel 9.
* Com ajuda de espatula baixe o que ficou nas paredes do copo.
Junte a manteiga a temperatura do ambiente e programe 2 Min/ vel 3.
* Adicione o café soluvel dissolvado numa colher de sopa de café preparado e programe 20 seg/ vel 3 + 1/2.
* Certifique-se que obteve uma creme homogeneo, se necessario bate mais uns segundos na mesma velocidade.Retire e reserve.
* Demolhe as bolachas ligeramente no café e faça camadas alternantes com creme reservado.
Finalize com creme e polvilhe com bolacha reservada. Guarde no frio até servir.
Fiz 2 bolos: 1) de 8 camadas e outro de 6 camadas.
Bom Apetite :)
Cantitãti pt 2 tortulete ( 1) de 8 straturi si (2) de 6 straturi:
420 gr biscuiti simpli
300 gr zahãr
400 gr unt
2 lingurite ceai cu cafea tip ness
300 ml cafea tare, fãcutã
* 20 gr de biscuiti se zdrobesc sau se trec prin masinã. Se pãstreazã pt decor.
10 sec/ vit 9.
* Zahãrul se reduce la zahãr pudrã. 15 sec./ vit 9.
* Adaugã untul la temperatura camerei peste zahãr si mixeazã spumã. 2 min/ vit 3.
*Adaugã cafeaua tip ness dizolvatã in 1 lingurã ce cafea fãcutã si mixeazã din nou foarte bine. 20 sec./ vit 3+1/2.
Trebuie sã obti o cremã omogenicã pufoasã.
*Trece biscuiti prin cafea si dispune primul strat de 8 biscuiti în farfuria de servit si unge cu cremã; trece al doilea strat de biscuiti prin cafea si aseazã deasupra; aopi crema si tot asa; ultimul strat sã fie de cremã.
Preasarã biscuiti sparti, deasupra si lasã la rece pânã la servire.
Ca sugestie, lasã biscuiti sã se inmoaie bine in cafea pt o aromã mai intensã.
BOLO DE BOLACHA
420 g bolacha maria
300 g açúcar
400 g manteiga
2 c. chá café soluvel
300 ml café preparado
* Pulverize 20 g bolacha 10 seg/ vel 9.
* Deite no copo, o açúcar e pulverize 15 seg/ vel 9.
* Com ajuda de espatula baixe o que ficou nas paredes do copo.
Junte a manteiga a temperatura do ambiente e programe 2 Min/ vel 3.
* Adicione o café soluvel dissolvado numa colher de sopa de café preparado e programe 20 seg/ vel 3 + 1/2.
* Certifique-se que obteve uma creme homogeneo, se necessario bate mais uns segundos na mesma velocidade.Retire e reserve.
* Demolhe as bolachas ligeramente no café e faça camadas alternantes com creme reservado.
Finalize com creme e polvilhe com bolacha reservada. Guarde no frio até servir.
Fiz 2 bolos: 1) de 8 camadas e outro de 6 camadas.
Bom Apetite :)
Foarte simplu si bun!!
ResponderEliminarVai ce bun trebuie sa fie!! Imi place ca ai pus biscuitii rotunzi. Imi aduce aminte de copilarie tortul asta de biscuiti.
ResponderEliminarte pup ..o duminica placuta!!
Interesanta reteta, imi place mult ca e cu cafea! pup
ResponderEliminarMmmm , cred ca a fost un deliciu !!! ;)
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