quinta-feira, 28 de março de 2013

Humus cu morcovi si chimion (Thermomix)/ Humus com cenoura na Bimby

La propunerea Delicioasei; a provocãri Bucãtarul curajos. am hotarât sã pregatesc un humus delicios  colorat cu morcovi:) eu l-am pregãtit de post.

Versão portuguesa embaixo


1 cutie de nãut fiert si scurs cca 400 gr
3 cãtei de usturoi
350 gr morcovi
1-2 linguritã/e chimion

pastã tahini
30 gr ulei de mãsline
sucul de la 1 lãmâie
sare, piper, praf de chili, boia...

*  Morcovi se taie cubulete si se fierb .
* Amestecã nãutul scurs cu morcovi storsi, usturoil zdrobit si restul ingredientelor. Cu ajutorul blenderului se reduc la pastã.

VARIANTA THERMOMIX:

* Pune in pahar morcovi proaspeti taiati in bucãti , usturoiul intreg, chimionul si uleiul de mãsline, programeazã 5 Sec/ Vit. 5, apoi 8 Min./100ºC/ Vel 1.
*Adaugã nãutul si programeazã 20 Sec/Vit 7.
*Adaugã restul ingredientelor si amestecã cu spatula.


HUMUS COM CENOURA NA BIMBY

350 g cenoura cortada em pedaços
3 dentes de alho
1-2 c. chá cominhos em pó
30 g azeite
pasta tahini ao gosto
400 g grão cozido e escorrido
sumo de 1 limão
sal e pimenta, paprika, piri piri moido

* Coloque no copo a cenoura, o alho, cominhos e o azeite, pique 5 Sec/ Vel 5 e programe 8 Min/ 100ºC/ Vel 1.
* Adicione o grão cozido e triture 20 Sec/ vel 7.
* Tempere ao gosto e misture com a espátula.
Sirva frio com tostas ou pão integral.



4 comentários:

  1. Super cu morcov...trebuie probat!
    weekend placut ..pa!

    ResponderEliminar
  2. Asta e foarte sigur ca trebuie testat. Nu are ce sa nu fie bun, iar morcovul ii da o dulceata aparte.

    ResponderEliminar
  3. Draga mea ,
    M-as bucura enorm sa poti participa la provocarea gazduita de mine in aceasta luna :
    http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/ .Te astept cu mare drag !!
    O seara minunata !!

    ResponderEliminar