Participo ao Desafio " Sete anos a mesa com Laranjinha" em parceiro com Nescafé Dolce Gusto , ja experimentei varias receitas do Isabel e sempre fiquei satisfeita com o rezultate final. Hojé vou partilhar com vocês um bolo mega yummy que sabe a primavera:) receita original aqui.
PARABÉNS LARANJINHA!!!
MASSA:
4 ovos
2 chav. chá açúcar ( cca. 240 g)
2 chav. chá de farinha
1 chav. chá leite quente
4 collhers sopa chocolate em pó
1 colher sopa fermento em pó
PREPARAÇÃO:
* Bata claras em castelo com una pitada de sal.
*Bata gemas e adicione açúcar, bata até ficar uma mistura fofa, adicione farinha aos poucos, alternando com leite quente batendo sempre.
* Acrescente o chocolate, fermento e bata bem.
* Mistura claras com uma colher e coloque a massa numa forma rectangular untada com óleo e forrada com papel vegetal.
*Leva cozer cca 30 min/ 180ºC.
RECHEIO:
1 lata leite condensado
1 lata medida leite
500 g morangos
1 colher sopa maizena
Reserva 5 morangos, restantes divida em duas partes.
Junte uma parte de morangos com o leite condensado , leite e maizena; triture e coloque numa panela ao lume brando e deixa engrossar.
Pique restantes morangos e adicione ao creme frio.
COBERTURA:
4 dl natas 35% gordura batidas chantilly com 2 colhres sopa açúcar
MONTAGEM:
Corta bolo na horizontal, coloca uma parte no prato de servir e regue com leite.
Espalhe creme por cima e cubra com outra metade; chantily por cima morangos reservados.
Guarde no frio pelo menos 2 h.
BLAT:
4 ouã
2 cãni zahãr
2 cãni fãinã
1 canã lapte cald
4 linguri praf de amestec pentru ciocolatã caldã
1 lingurã praf de copt
( 1 canã= 120 gr)
CREMÃ:
1 cutie lapte condensat 395 gr
1 cutie lapte ( folosesti cutia goalã de la lapte condensat sã mãsori)
500 gr cãpsuni
1 lingurã maizena
DECOR:
400 gr smântânã 35% grãsime bãtutã cu 2 linguri zahãr si 1 lingurã suc de lãmâie.
PREPARARE:
* Bate albusele spumã cu un praf de sare. Separat bate spumã gãlbenusele cu zahãrul; adaugã fãina putin câte putin, alternând cu laptele cald.
* Adaugã praful de ciocolatã si praful de copt, amestecã bine si la urmã încorporeaza albusele cu o lingurã.
*Ptregãteste o formã pãtratã unsã cu ulei si tapetatã cu hârtie vegetalã. Toarnã blatul si dã la copt la 180ºC.
Pt. cremã:
5 cãpsuni frumoase se pãstreazã pentru decor, iar restul se împart in douã.
O parte din cãpsuni se amestecã cu laptele, laptele condensat si maizena, cu ajutorul blenderului le reduci ( va iesi un fel de batido de cãpsuni).
Torni amestecul într-o cratitã si îl pui la foc mic sã se îngroase ( va iesi in fel de budincã).
Lasã sã se rãceascã complect si apoi adaugi restul cãpsunilor tãiate mãrunt.
ASAMBLARE:
Taie tortul in douã, însiropeazã cu lapte, pune crema deasupra si acoperã cu celãlalt blat. Îmbracã cu friscã, orneazã cu cãpsunile pãstrate, fructe de pãdure etc...eu am pus sos din fructe de pãdure si inimioare de zahãr....din pãcate nu am talent la ornat :(( dar prãjitura e mortalã vã asigur!!!!
wow, super tort!!! La multi ani Ramona!!!
ResponderEliminarOh, yummy! E pur si simplu delicios!
ResponderEliminarLa multi ani !!!
Querida Pintea,
ResponderEliminarmuito obrigada por esta tão deliciosa participação.
Este bolo fica tão bom.
Um grande beijinho.