quinta-feira, 21 de março de 2013

Chec cu mac si lãmâie ( Thermomix) / Bolo de limão, sementes de papoila e Licor Beirão na Bimby

Nu puteam sã nu rãspund provocãri : Bucãtarul curajos. Luna aceasta la propunerea Cristinei am pregãtit Cozonac cu mac si lãmâie.

2 lãmâi
250 gr unt
150 gr zahãr
4 ouã
400 gr fãinã
1 plic praf de copt
100 ml smântânã ( am pus iaurt natural)
2 linguri lichior de ierburi aromatice
100 gr mac


* Rade cojile de la lãmâi si pãstreazã sucul.
* Mixeazã untul, zahãrul si ouãle spumã. Adaugã fãina,praful  de copt si smântâna.
* Împarte aluatul in douã: în 1) pui coaja lãmâilor si 2 linguri suc de lãmâie.
                                           2) lichiorul si macul.
* În formã pui întâi compozitia cu mac, apoi de lãmâie si marmorezi.
Dã la copt, în forma cu gaurã în mijloc, cca de 20 min, 180ºC ventilat.Testul cu scobitoarea e o variantã care nu dã gres....
Pt glazurã:checul cãldut se " însiropeazã " cu sucul de lãmâi si zahãr praf dupã plac.

VARIANTA THERMOMIX

* Cojile de la lãmâi , doar partea galbenã se pune în pahar si programezi 15 Sec/ Vit. 9. Pãstreazã deoparte.
* Fãrã a spãla paharul ( cureti cât poti de bine de coji cu lingura de silicon) pui  toate ingredientele în afarã de fãinã si praf de copt si programezi 5 Min/Vit 4
* Adaugã fãina si praful de copt , programeaza 15 Sec/ Vit 3.
* Restul retetei o prepari ca mai sus.

Checul a iesit absolut delicios!!! Poftã mare


BOLO DE LIMÃO, SEMENTES DE PAPOILA E LICOR BEIRÃO NA BIMBY


2 limões ( raspa e sumo)
250 gr manteiga
150 g açúcar
4 ovos
400 g farinha + fermento em pó
1 iogurte natural
2 colheres sopa licor beirão ou outro ao gosto
250 g açúcar em pó
100 g sementes de papoila


*Coloque a casca de limão ( so a parte amarela) no copo e programe 15 Sec/Vel 9.
Retire e reserve.
*Sem lavar o copo, junte a manteiga, açúcar, ovos e iogurte. Programe 5 Min/ Vel4.
* Acrescente farinha e o pacote inteiro de fermento em pó, programe 15 Sec/ Vel 3.
*Divida a massa em duas taças; numa junte as cascas de limão trituradas e duas colheres de sumo de limão reservado; e em outra junte o licor com papoila.
* Numa forma tip chaminé, untada, coloque primera vez  a massa com sementes de papoila e por cima massa de limão, com ajuta de um palito vai marmorear.
Leva cozer cca 20 min, 180ºC ventilado electrico. Quando esta ainda morno rega o bolo com uma mistura feita com o resto de sumo de limão e açúcar em pó.
Bom Apetité!




7 comentários:

  1. Arata foarte bine sectiunea!!!Weekend placut!

    ResponderEliminar
  2. Imi place cum l-ai facut, ''cu doua fete'' :))
    Tare fain mai e asa cand se vad clar ambele parti, atat cea cu mac cat si partea cu lamaie.
    Bravo Ramo!

    Pupici!!!

    ResponderEliminar
  3. Fain de tot checul, l-am trecut si eu pe lista ;-)
    De ce ii zici "cozonac" in titlu, daca e "chec" peste tot in reteta, huh? :P

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. salut, am corectat , merçi! cand am postat era târziu si cred ca eram pe jumate adormitã :))

      Eliminar
  4. O bunatate este!! Frumos ti-a iesit..

    ResponderEliminar
  5. Arata grozav sectiunea!Delicios checul! pupici

    ResponderEliminar