Am rãmas în urma cu o lunã la provocãri, chiar dacã e târziu si parada sa incheiat am reusit sã pregãtesc si eu .
Reteta este propusã de Johanna pentru provocarea dulce a Bucãtarului curajos.
Vã reamintesc cã luna aceasta blogul meu a implinit 2 ani, cum am avut probleme cu internetul nu am reusit sa anunt mai devreme.
Am 2 oferte made in Portugal pentru asta , si vã ceram sa imi pregãtiti prãjituri cu cafea si/ sau curry de pui sau creveti sau vegetarian cu chutney de casã.
Am hotãrât sã prelungesc termenul si vã astept pana pe data de 31 Martie .
Cei care nu au blog imi pot trimite reteta si poza pe mail : ramonapintea81@gmail.com
O meu blogue fez 2 anos , por isso tenho 2 ofertas para vocês .
Prepare um bolo(s) com café e/ ou Caril de frango ( camarão ou vegetariano) com chutney caseiro.
Pode também participar as pessoas que não tem um blogue pessoal, assim vai deixar a foto mais a receita aqui : ramonapintea81@gmail.com
Vou esperar até dia 31 de Março, Obrigada.
BLAT
2 ouã, 200 gr zahãr brun,170 gr unt, 150 gr fãinã, 200 gr ciocolatã culinarã, praf de copt,un praf de sare, 3 linguri de whiskey, 1 lingurã lichior cremã de mentã.
GLAZURÃ
100 gr smântânã, 100 gr ciocolatã culinarã, lichior cremã de mentã. Se topesc toate la foc mic.
* Taie untul cubulete si topeste impreunã cu ciocolata.
* Bate ouãle cu zahãrul, crema de mentã si whiskey.
* Amestecul de ciocolatã se pune peste cel de mentã, adaugã fãina + praful de copt si dã la copt intr-o tavã tapetata cu hârtie de copt.
Când e aproape rece se pune deasupra glazura.
Varianta Thermomix:
Pune bucãtile de ciocolatã în pahar si dã 5 impulsuri Turbo, apoi 8 secunde la viteza 9. Scoate si pãstreazã.
Fãrã a spãla paharul introdu fluturasul, apoi untul, zahãrul,ouãle, whiskey si crema de mentã si programeazã 5 min./ 37ºC viteza 3.
Adaugã ciocolata, fãina + praful de copt,sarea si programeazã 10 secunde viteza 3.
Dã la copt.
Massa:
2 ovos,200 g açúcar escuro, 170 g manteiga, 150 g farinha + fermento, uma pitada de sal, 1 tablete chocolate para culinaria, 3 colheres sopa com whiskey, 1 colher hortelã fresca picada ou licor creme de menta.
Molho:
100 g natas para chantily,100 g chocolate para culinaria, creme de menta ( leva tudo a derreter ao lume baixo)
Metoda tradicional:
* Leva a derreter manteiga com o chocolate partido. Reserve.
* Bata os ovos com açúcar, crema de menta e whiskey e junte a mistura de chocolate, farinha, fermento em pó e sal.
Leva cozer a 180ºC.
Morno regue com o molho.
Na Bimby:
Coloque no copo o chocolate partido e dê 5 golpes de Turbo.
Programe 8 sec/ vel 9.Reserve.
Sem lavar o copo, coloque a borboleta, a manteiga, o açúcar,os ovos, whiskey e creme de menta e programe 5 Min/ 37ºC/Vel 3
Junte o chocolate reservado, farinha, fermento, sal e misture 10 sec/ Vel 3.
Deite a mistura na forma preparada e leva cozer cca de 20 min.
Reteta este propusã de Johanna pentru provocarea dulce a Bucãtarului curajos.
Vã reamintesc cã luna aceasta blogul meu a implinit 2 ani, cum am avut probleme cu internetul nu am reusit sa anunt mai devreme.
Am 2 oferte made in Portugal pentru asta , si vã ceram sa imi pregãtiti prãjituri cu cafea si/ sau curry de pui sau creveti sau vegetarian cu chutney de casã.
Am hotãrât sã prelungesc termenul si vã astept pana pe data de 31 Martie .
Cei care nu au blog imi pot trimite reteta si poza pe mail : ramonapintea81@gmail.com
O meu blogue fez 2 anos , por isso tenho 2 ofertas para vocês .
Prepare um bolo(s) com café e/ ou Caril de frango ( camarão ou vegetariano) com chutney caseiro.
Pode também participar as pessoas que não tem um blogue pessoal, assim vai deixar a foto mais a receita aqui : ramonapintea81@gmail.com
Vou esperar até dia 31 de Março, Obrigada.
BLAT
2 ouã, 200 gr zahãr brun,170 gr unt, 150 gr fãinã, 200 gr ciocolatã culinarã, praf de copt,un praf de sare, 3 linguri de whiskey, 1 lingurã lichior cremã de mentã.
GLAZURÃ
100 gr smântânã, 100 gr ciocolatã culinarã, lichior cremã de mentã. Se topesc toate la foc mic.
* Taie untul cubulete si topeste impreunã cu ciocolata.
* Bate ouãle cu zahãrul, crema de mentã si whiskey.
* Amestecul de ciocolatã se pune peste cel de mentã, adaugã fãina + praful de copt si dã la copt intr-o tavã tapetata cu hârtie de copt.
Când e aproape rece se pune deasupra glazura.
Varianta Thermomix:
Pune bucãtile de ciocolatã în pahar si dã 5 impulsuri Turbo, apoi 8 secunde la viteza 9. Scoate si pãstreazã.
Fãrã a spãla paharul introdu fluturasul, apoi untul, zahãrul,ouãle, whiskey si crema de mentã si programeazã 5 min./ 37ºC viteza 3.
Adaugã ciocolata, fãina + praful de copt,sarea si programeazã 10 secunde viteza 3.
Dã la copt.
Massa:
2 ovos,200 g açúcar escuro, 170 g manteiga, 150 g farinha + fermento, uma pitada de sal, 1 tablete chocolate para culinaria, 3 colheres sopa com whiskey, 1 colher hortelã fresca picada ou licor creme de menta.
Molho:
100 g natas para chantily,100 g chocolate para culinaria, creme de menta ( leva tudo a derreter ao lume baixo)
Metoda tradicional:
* Leva a derreter manteiga com o chocolate partido. Reserve.
* Bata os ovos com açúcar, crema de menta e whiskey e junte a mistura de chocolate, farinha, fermento em pó e sal.
Leva cozer a 180ºC.
Morno regue com o molho.
Na Bimby:
Coloque no copo o chocolate partido e dê 5 golpes de Turbo.
Programe 8 sec/ vel 9.Reserve.
Sem lavar o copo, coloque a borboleta, a manteiga, o açúcar,os ovos, whiskey e creme de menta e programe 5 Min/ 37ºC/Vel 3
Junte o chocolate reservado, farinha, fermento, sal e misture 10 sec/ Vel 3.
Deite a mistura na forma preparada e leva cozer cca de 20 min.
Super bun...Imi place enorm!
ResponderEliminarVai de mine ce deliciu! Arata super!
ResponderEliminarai decorat-o intr-un maaare fel ;) foarte bine arata :)
ResponderEliminarRecunotaresc ca nu am incercat crema de menta dar arata tare fain!
ResponderEliminarCiocolata cu menta, un deliciu!
ResponderEliminarDelicioasa a fost prajiturica asta!!
ResponderEliminare foarte buna!!!
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