quarta-feira, 23 de maio de 2012

Pui cu sos de bere neagrã/ Frango com cerveja preta

Aproape trece si luna Mai, am vrut sã pregãtesc atâtea lucruri dar nu am mai ajuns....am fost invitati, am iesit la film, ba aniversãri...si de gãtit acasã mai putin :D    cu toate astea am tot cumpãrat la reviste...oare când ajung sa le pregãtesc??? atatea bunãtãti:((

La  începutul luni am primit Blogul Poeta Gurmandã  la Provocarea Secretã, gãzduitã de Ama.
Un blog cu multe retete delicioase si simple, accesibile tuturor.
Nu m-am hotãrât usor, dar panã la urmã am cãzut tentatiei sa imbãt puiul cu bere neagrã.


 Ingreditente

1 pui mare tãiat bucãti
usturoi dat prin presã ( reteta originalã nu contine)
sare, piper
oregano
1 bere neagrã

Condimenteazã carnea si pune într-un vas pentru cuptor. Acoperã cu bere si dã la copt circa de 30-40 minute.
Am servit cu orez Basmati .

Absolut delicios si rapid :)


Ingredientes

1 frango grande cortado aos pedaços
alho esmagado
sal e pimenta
oregano
1 super bock preta

Tempere a carne, coloque num recipiente para o forno e cubra com cerveja. Leva no forno 30-40 min ( forno ventilado).
O frango fica muito saboroso, para acompanhar fiz arroz Basmati.

Bom Apetite!

14 comentários:

  1. Arata excelent! Voi incerca reteta cat de curand!

    ResponderEliminar
  2. Ce delicios trebuie sa fie... N-am facut niciodata pui cu bere. Porcul l-am imbatat, dar puiul inca nu! :)
    Pupici

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. am mai facut pui dar cu bere normalã si ne-a plãcut:)pup

      Eliminar
  3. Pozele sunt absolot graitoare, puiul tau clar s-a simtit mai bine la tine decat in tava mea, sper ca a fost si gustos si va placut

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Sa nimerit sa avem si musafiri pe nepregãtite, puiul tãu a avut mare succes, eu am mai gatit pui cu bere normalã dar nu in cuptor.
      Da, ne-a plãcut mult:)

      Eliminar
  4. Tem muito bom aspecto.
    Faço uma receita de frango com cerveja, mas no tacho, no forno nunca fiz, mas gostei da tua receita.
    Beijinhos.

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Também fiz varios vezes no tacho,experimentei no forno e ficou mesmo bom, obrigada Duxa :)

      Eliminar
  5. Mmmm, bun de tot puiul cu bere! Arata fantastic!

    ResponderEliminar
  6. Am facut si eu o fripturica cu bere neagra si a fost delicioasa. Ma bucur ca mi-ai reamintit.

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. avem întotdeauna retete delicioase uitate...sa ne reamintim:)

      Eliminar