sexta-feira, 18 de maio de 2012

Caril picante de frango/ Curry picant cu pui

Am promis la prietenele mele iubitoare de mâncare indianã o cinã de curry, si a fost.
Cu o zi înainte am cumpãrat curry de la magazinul indian si laptele de cocos din supermarket ( la produsele asiatice) de acolo am luat si uleiul de susan .
Dacã vã place mâncarea indianã...picantã...încercati; pânã atunci vã servesc de la mine:)

Curry l-am pregãtit cu musafiri in casa , deci nu am avut timp de poze, dar au scãpat câteva:))
versão portuguesa embaixo
Pentru 5 persoane/Para 5 pessoas
( reteta originalã aici )

1 pui mare tãiat bucãti
400 ml lapte de cocos
1 ceapã tocatã
2 cãtei de usturoi tocati
200 ml smântânã 35%  grãsime
3 linguri ulei de susan
3 linguri ulei de mãsline
1 canã supã de pui sau apã cu un cub de knorr
sare, piper
piri piri ( ardei iuti usati dupã plac)
4 linguri ( desert) curry de bunã calitate
orez Basmati pentru garniturã


1 frango grande pedaços
400 ml leite de coco
1 cebola e 2 dentes de alho picados
1 dl natas
3 c. sopa óleo de sésamo
3 c. sopa azeite
1 chávena sopa de caldo de galinha
sal e pimenta
piri piri
4 colheres sobremesa caril em pó de boa qualidade
arroz Basmati



* Într-o oalã mare pune uleiurile la încintat, adaugã ceapa si lasã la prãjit putin, apoi adaugã usturoiul si mai lasã putin.
* Adaugã puiul si 2 linguri de curry, condimenteazã cu sare , piper si adaugã ardi iuti întregi.
Adaugã supa de pui si lasã sã fiarbã circa de 3 minute, adaugã mai 2 linguri de curry si laptele de cocos.
Amestecã totul si acoperã, lasã la fiert 20 minute.
* Într-o oalã cu apã ce fierbe cu sare, adaugã orezul si câteva picãturi suc de lãmâie ( pentru un orez extra alb). Lasã la fiert pe foc mic cca.12 min.
Dupã ce a fiert, trece-l prin apã, scurge bine.
*Amestecã puiul din când în când sã nu se prindã, la urmã adaugã smântâna, amestecã bine si ia de pe foc.


* Num tacho largo coloque os óleos, deixa aquecer e junte a cebola picada, deixa refogar um pouco e junte os alhos.
*Junte pedaços de frango e 2 c. sobremesa de caril, tempere e junte piri piri. Deixa fritar um pouco.
* Junte o caldo de galinha e deixa ferver mais 3 min.
Junte mais 2 c. sobremesa de caril e o leite de coco. Mexa tudo e tape, deixa cozer 20 min.
* Numa panela com água a ferver temperda com sal, leve o arroz a cozer e junte umas gotas de limão para o arroz ficar branquinho. Deixa cozer 12 min. Depois passe por água e escorra-o.
* Mexa o frango para não agarrar ao fundo de tacho, após os 20  min. junte as natas, mexa tudo e apague o lume.
Receita original aqui



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