sexta-feira, 18 de maio de 2012

Cheesecake de framboesas/ Tort cu cremã de brânzã si zmeurã

Luna asta am avut " boalã" pe zmeurã....acest tort l-am pregãtit cu dulceatã de zmeurã de casã, oferitã de colega mea, M.
Desi recomandat, la acest tip de tortulete, nu am avut mascarpone . Am folosit cremã de brânzã în schimb.
Când sã mã pun sa fac poze...aparatul a rãmas fãrã baterie :(( dar am reusit una! tam tam:)
versão portuguesa embaixo



Bazã/ Base


150 gr biscuiti simpli
70 gr unt topit
80 gr zahãr

150 g bolachas tipo maria
70 g manteiga derretida e 80 g açucar

Cremã/ Recheio


0,5 ml lapte si 250 gr lapte condensat
150 gr cremã de brânzã sau mascarpone
1/2 portocalã ( sucul)
4 foi de gelatinã incolorã
300 ml smântânã 35% grãsime si 50 gr zahãr

0,5 dl leite e 250 g leite condensado
150 g queijo creme ou mascarpone
sumo de 1/2 laranja
4 folhas de gelatina incolor
3dl natas frias e 50 g açúcar 

Top/ Cobertura


250 gr dulceatã de zmeurã , mentã

250 g doce de framboesas, hortelã



Preparare / Preparação


* Pentru bazã  piseazã biscuiti si amestecã-i cu untul si zahãrul. Frãmântã bine sã obti un amestec sfãrâmicios.
Pune într-o formã de tort cu pereti care se demonteazã, aranjeazã bine si dã la rece sã se întãreascã.

* Între timp amestecã laptele, laptele condensat si sucul de potocalã  cu telul.
Pune foile de gelatinã în apã rece timp de 2 minute, scurge-le si pune-le la topit pe baie de aburi, amestecând pânã se dizolvã..
Adaugã-le la preparatul anterior, la fel si smântâna bãtutã cu zahãrul.

* Toarnã crema peste baza de biscuiti, si lasã la rece peste noapte ( sau pânã când se întãreste bine). 
Înainte de servire , deformeazã si pune dulceata deasupra, decoreazã cu mentã, zmeurã...



* Para a base, esmague as bolachas e junte-lhes a manteiga e o açúcar.
Amasse bem até obter uma pasta areada . Coloque no fundo de uma forma amovivel e calque bem. Leve ao frio até solidificar.

* Misture os leites com o queijo e o sumo de laranja; demolhe as folhas de gelatina por 2 min. em água fria e escorra-as  . Leve-as ao lume, em banho-maria, mexendo até derreterem.
Envolva bem no preparado inicial, assim como as natas batidas com o açúcar.

* Verta o creme sobre a base de bolacha e leve ao frio até solidificar bem.
Antes de servir retire o aro e coloque o doce de framboesas por cima. Decore ao gosto.

13 comentários:

  1. Cred ca e destul de simpla si efectul maxim.Foarte bine arata!

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  2. Respostas
    1. un desert de varã rapid, si nouã ne place:)

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  3. Gosto muito de cheesecake, com framboesas fica tão bonito a contrastar com o branco da base.
    Beijinhos.

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    1. Obrigada, adoro cobertura de frutas silvestres:)

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  4. Deliciu!!
    Toc ceva cu multa zmeura am avut si eu in weekendul asta :)

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  5. Vad ca ai necaz pe zmeura si pe mine! :)) Mor de pofta... abia astept sa se fac si la noi! Cat despre preparat... cu siguranta un deliciu!!
    Pupici

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