segunda-feira, 21 de janeiro de 2013

Pulpe de curcan învelite cu bacon si Orez de cocos

Mai o cinã cu prieteni, pregãtitã cu mult calm, doar sunt incã în concediu pânã pe 1 :))
Ce am pregãtit special ( zic eu) a fost orezul, cremos, delicios....în rest atmosfera si dacã a fost un prânz usor, se lasã cu o cinã grea. Atentie! interzis celor care fac dietã :)) ( eu am început Atkinson:((

OREZ DE COCOS 


1 kg de orez Basmati
3 cepe medii tocate mãrunt
4-5 cãtei de usturoi tocati
1 lingurã ulei + 1 lingurã  de unt
2 cutii de 400 ml cu lapte de cocos
2 cutii cu apã
sare


Într-o oalã mai mare cu capac, prãjeste ceapa si usturoiul pânã se înmoaie cu sare.

Toarnã orezul, amestecã bine si mai lasã câteva minute pe foc apoi pune laptele de cocos si foloseste ca mãsurã pentru apã cutiile de la lapte de cocos goale. Acoperã si lasã la fiert la foc mic, amestecã din când în când sã nu se prindã, dacã sa evaporat din apã si ti se pare ca mai e nevoie de apã mai pune putin, nu uita cã dupã ce il iei de pe foc el se umflã.


PULPE DE CURCAN ÎNVELITE ÎN BACON

2 pulpe de curcan de circa 2,5 kg

2 cepe mari tãite sferturi
sare de mare aromat cu mentã si rozmarin
piper mãcinat + piper boabe
boia
foi de dafin rupte
piri piri mãcinat 
1 cãpãtânã mare de usturoi fãcut mujdei cu ulei de mãsline
pastã de ardei
vin alb
felii de bacon

Crestezi pulpele pe ambele pãrti, freci bine cu pasta din: mujdei,sarea aromatã,piper, boia,foi dafin,picant, pasta de ardei. Faci loc sub piele si introduci ceapa si mudei si acolo. Torni vin peste si lasi la marinat, cel  putin 12 ore.

Dai la cuptor cu tot cu marinatã si acoperi cu folie de aluminiu; eu am fãcut in vas roman....vas pe care l-am spart astãzi :(((((

Ca sa pregãtesti pulpele ai nevoie de multã rãbdare, eu m-am apucat  la 4:30 pt ca nu aveam loc de 2 pulpe odatã + ca trebuia sa coc si cartofi.

Trebuie sa scoti de la cuptor si sã le acoperi cu sucul lãsat sã nu se usuce si încerci carnea .

Când pulpele sunt fãcute, carnea sa nu fie uscatã , sã fie moale si fãrã sânge pui deasupra felii de bacon si dai la copt descoperit, nu uita sã pui din sucul de la carne si peste bacon. 

Am pregãtit si   salatã Coleslaw 
                         si       cartofi Hasselback cu mentã si rozmarin 

Poftã mare:)



                  








9 comentários:

  1. Hmmmm, delicioasa mancare...dar nu-i de mirare cu asa ingrediente :)
    Te pup!

    ResponderEliminar
  2. Muito bom, de aspecto muito sugestivo, apetece!!!
    Um beijinho querida :)

    ResponderEliminar
  3. Ce deliciosenie ai preparat. Cred ca ma invit si eu la tine la cina ;)

    ResponderEliminar
  4. apetisant cu cocos si orez, ii da un gust aparte, bun si unic..o sa incerc reteta asta ideala, imi place cum arata si cum a iesit

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. E foarte bun, meritã sã pregãtesti ! multumesc frumos pt. vizitã si apreciere :)

      Eliminar