domingo, 20 de novembro de 2011

Caramel de rodii

   Vi s-a întâmplat sã uitati de " ceva" pe foc sau la cuptor si sã vã  amintiti la ultimul ceas? ei bine eu am uitat complect de ceea ce trebuia sã fie  Gelatina de rodii dupã reteta Laurei Adamache.
Am primit o plasã de rodii, foarte coapte care trebuiau folosite rapid altfel  le pierdeam, m-am gândit sã le prepar imediat, când mã sunã sotul...." Vezi cã avem musafiri pentru cinã".....pauzã....a trebuit sã le las pe astãzi:)
Am urmat instructiunile Laurei:
400 ml suc de rodii cu 400 gr de zahãr
sucul de la o lãmâie
in loc de pãstaie de vanilie am pus rulouri de scortisoarã
   Erau rodii de casã, pe care le-am tãiat în douã    si am scos bobitele, apoi am pus bobitele în paharul de la blender si am dat drumul:)
  Am strecurat si am pus la fiert sucul cu zahãrul, lãmâia  si scortisoara
      Mi-am curãtat frumos  bucãtãria si am fugit repede la comp, deodatã mi-am adus aminte de jeleu :))
am verificat cosistenta siropului....sa transformat  în  caramel!!!
Asta e , l-am turnat fierbinte în borcanul sterilizat si am sã îl folosesc la creme caramel;  trebuie doar sã  pun borcanul în apã fierbinte când am nevoie si  am caramel special:)

  De "stiam " ce fac....pregãte-am hârtie vegetalã si fãceam bomboane, iesea super ( am gustat caramelul si foarte aromat)      
Data viitoare îmi dau silintã, sã am si eu un jeleu de rodii...                                                                   

4 comentários:

  1. Incearca in salata si deasemeni ,diluiaza putin si marineaza pieptul de pui pentru gratar ...nu o sa-ti mai para rau ca ai uitat de el...o seara frumoasa!!

    ResponderEliminar