Am pregãtit o tartã pufoasã si parfumatã cu muultã scortisoarã; cu ea rãspund provocãri Dulce Românie a luni noiembrie de pe blogul Xandrinnei :http://de-alebubulinei.blogspot.com/2011/11/provocarea-lunii-noiembrie-dulce.html , am folosit mere golden super dulci, dar e ok orice soi de mere!
Ai nevoie de :
290 unt sau margarinã si 300 gr zahãr
5 ouã si 300 gr fãinã
1 linguritã de ceai de praf de copt
60 gr stafide brune
3 mere
zahãr si scortisoarã pudrã
1 gãlbenus
* Margarina am pus-o putin în microunde sã se topeascã; am luat putinã pt a unge forma de copt.
Am adãugat zahãrul peste margarina topitã si am mixat bine.
Ouãle se pot bate separat ori se pun întregi bãtând dupã fiecare în parte; la urmã fãina cu praful de copt.
* Adaugã stafidele , amestecã si toarnã în forma unsã cu unt si fãinã.
* Merele se taie felii si se dispun deasupra aluatului în formã circularã.
Pudreazã din belsug cu zahãr si scortisoarã si unge cu gãlbenusul bãtut ( optional), dã la copt la 180ºC. cam dupã 30 minute verificã dacã sa copt ,cu scobitoarea.
Savurati:)
Ai nevoie de :
290 unt sau margarinã si 300 gr zahãr
5 ouã si 300 gr fãinã
1 linguritã de ceai de praf de copt
60 gr stafide brune
3 mere
zahãr si scortisoarã pudrã
1 gãlbenus
* Margarina am pus-o putin în microunde sã se topeascã; am luat putinã pt a unge forma de copt.
Am adãugat zahãrul peste margarina topitã si am mixat bine.
Ouãle se pot bate separat ori se pun întregi bãtând dupã fiecare în parte; la urmã fãina cu praful de copt.
* Adaugã stafidele , amestecã si toarnã în forma unsã cu unt si fãinã.
* Merele se taie felii si se dispun deasupra aluatului în formã circularã.
Pudreazã din belsug cu zahãr si scortisoarã si unge cu gãlbenusul bãtut ( optional), dã la copt la 180ºC. cam dupã 30 minute verificã dacã sa copt ,cu scobitoarea.
Savurati:)
Din asta vreau si eu.Ador merele.Pupicei!
ResponderEliminarAbsolut delicioasa!
ResponderEliminarDelicioasa tarta ta!
ResponderEliminarMultumesc:)
ResponderEliminarMmmm, ce bine arata!
ResponderEliminar