Am pregãtit pentru o cinã usoarã, este unul din mâncãrurile tipic portugheze în care fructele de mare sunt vedetele :D
Cu gândul la o Paella spaniolã ( sper sã pregãtes cât de curând...atunci când imi voi cumpãra o oalã tipicã) mi-am potolit pofta cu acest orez simplu.
Orezul nu trebuie sã fiarbã pânã îsi pierde toatã apa, trebuie lãsat mai cu zeamã, un fel de supã groasã servitã cu suc de lãmâie din belsug.
versão portuguesa embaixo
ceapã tocatã mãrunt
rosii tocate
orez cu bob lung
ardei tocat
morcovi rasi
usturoi tocat mãrunt
ulei de mãsline
bacon cubulete
foi dafin
berbigao sau oricare alt tip de scoici
creveti
oregano
sare, piper
curcuma
suc de lãmâie
pãtrunjel sau coriandru
cebola picada
tomate picado
arroz agulha
pimento picado
cenouras raladas
alho picado
azeite
bacon as tiras
folhas de louro
berbigao
camarão
oregano
sal e pimenta
açafrão
sumo de limão
coentros ou salsa picada
* Curãtã creveti si condimenteazã-i cu piper alb, sare si suc de lãmâie.
Prãjeste ceapa în ulei de mãsline si adaugã baconul, mai lasã putin si adaugã legumele. Lasã la fiert la foc mic circa de 5 min. si adaugã creveti, orezul, curcuma, oregano si apa fiartã ( cantitatea dublã a orezului).
Cu putin timp înainte de a lua de pe foc, pune scoicile si lasã la fiert pânã se deschid toate. Preasarã pãtrunjel si ia de pe foc.
Serveste imediat cu suc de lãmâie.
Descasque camaroes e tempere com pouco sal, pimenta e sumo de limão, reserve.
Aquece pouco azeite num tacho e junte cebola, deixa fritar e junte o bacon, deixe alorar e junte os restantes legumes. Deixa cozer uns minutos, junte camaroes, o arroz, açafrão, oregoes, e água a ferver( dobro a quantidade do arroz).
Antes de retirar do lume, junte os berbigoes e deixa cozer até abrir. Polvilhe com coentros e sirva imediato com sumo de limão.
Bom Aetite!
Cu gândul la o Paella spaniolã ( sper sã pregãtes cât de curând...atunci când imi voi cumpãra o oalã tipicã) mi-am potolit pofta cu acest orez simplu.
Orezul nu trebuie sã fiarbã pânã îsi pierde toatã apa, trebuie lãsat mai cu zeamã, un fel de supã groasã servitã cu suc de lãmâie din belsug.
versão portuguesa embaixo
ceapã tocatã mãrunt
rosii tocate
orez cu bob lung
ardei tocat
morcovi rasi
usturoi tocat mãrunt
ulei de mãsline
bacon cubulete
foi dafin
berbigao sau oricare alt tip de scoici
creveti
oregano
sare, piper
curcuma
suc de lãmâie
pãtrunjel sau coriandru
cebola picada
tomate picado
arroz agulha
pimento picado
cenouras raladas
alho picado
azeite
bacon as tiras
folhas de louro
berbigao
camarão
oregano
sal e pimenta
açafrão
sumo de limão
coentros ou salsa picada
* Curãtã creveti si condimenteazã-i cu piper alb, sare si suc de lãmâie.
Prãjeste ceapa în ulei de mãsline si adaugã baconul, mai lasã putin si adaugã legumele. Lasã la fiert la foc mic circa de 5 min. si adaugã creveti, orezul, curcuma, oregano si apa fiartã ( cantitatea dublã a orezului).
Cu putin timp înainte de a lua de pe foc, pune scoicile si lasã la fiert pânã se deschid toate. Preasarã pãtrunjel si ia de pe foc.
Serveste imediat cu suc de lãmâie.
Descasque camaroes e tempere com pouco sal, pimenta e sumo de limão, reserve.
Aquece pouco azeite num tacho e junte cebola, deixa fritar e junte o bacon, deixe alorar e junte os restantes legumes. Deixa cozer uns minutos, junte camaroes, o arroz, açafrão, oregoes, e água a ferver( dobro a quantidade do arroz).
Antes de retirar do lume, junte os berbigoes e deixa cozer até abrir. Polvilhe com coentros e sirva imediato com sumo de limão.
Bom Aetite!
Buna , buna ...as servi o portie
ResponderEliminarEsti binevenitã! te pup:)
Eliminarmas que aspecto maravilhoso...uma delicia....bjs
ResponderEliminarAdoro berbigao, e um dos meus pratos de marisco favoritos, bjs:)
Eliminarsuna grozav combinatia!
ResponderEliminarMultumesc de apreciere si vizitã :)
EliminarNu am mancat niciodata fructe de mare,dar imi place cum arata mancarea.
ResponderEliminarTe pup!
Cu ochii mâncãm prima oarã....mã bucur cã iti place, pup:)
EliminarQue aspecto delicioso, adoro esse prato.
ResponderEliminarBeijinhos.
Obrigada, sempre quando vou ao mercado de Quarteira trago marisco vivo, bjs:)
EliminarSi eu as vrea...
ResponderEliminarAm si pentru tine:)
EliminarIar ma invit la masa... Ma omori tu cu fructele astea de mare... :)
ResponderEliminarPup
Chiar te rog, am o portie virtualã si pt. tine! pupici:)
EliminarFructe de mare...yummy, arata tare bine!
ResponderEliminarPe cãldurile astea, ceva simplu si usor merge la fix, pup:)
EliminarNumai bunatati faci cu fructele astea de mare!Trimite si la noi daca tot ne ispitesti asa des:)
ResponderEliminarVin si ele imediat...virtual :D
EliminarCu reteta asta ai nimerit exact pe preferintele mele. Excelent!
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