terça-feira, 15 de novembro de 2011

Strogonof de porc cu curcuma si ciuperci Portobello

   O mãncãricã super rapidã, ne putem " juca" cu ingredientele....am deschis frigiderul si a fost usor sã pregãtesc  cina noastrã:)

fâsi din carne de porc , vitã sau pui ( pot fi si cubulete)
se poate pregãti numai cu suncã feliatã...sau bacon...
1 ceapã micã si vreo 3 cãtei de usturoi
sucul de la o lãmâie
sare si piper, curcuma
ciuperci Portobello ( sau ce avem prin casã)
1 cutie de smântânã pentru gãtit
vin
unt


* Crnea se condimenteazã si se stropeste cu sucul de lãmâie.
Se lasã la odihnit, între timp pregãtim salata, sau orice altã garniturã.

                                        
*  Punem carnea la prãjit si când îsi schimbã culoarea, adãugãm ceapa si usturoiul tocat, lãsãm sã se înmoaie bine si punem ciupercile. Amestecã si stinge cu vin, acoperã.

                                        
* Când a scãzut aproape tot vinul si sunt toate bine rumenite, pune smântâna, amestecã si mai lasã putin.
Serveste imediat:)
                                        



                                             

6 comentários:

  1. o bunatate trebuie sa fie reteta asta ! imi place !

    ResponderEliminar
  2. Si eu ador retele simple si cam asa ceva fac si eu,nu stiam ce numa sa-i dau....sigur e delicioasa si se mananca cu muuuulta paine,caci trebuie linsa farfuria,nu-i asa???
    Pupici si o seara placuta!!!

    ResponderEliminar
  3. Vã multumesc fetelor, cam asa este trebuie linsã bine farfuria, nu de alta dar e pãcat de risipã:))

    ResponderEliminar