Ideea am luat-o de la Laranjinha, dar a suferit mici schimbãri http://cincoquartosdelaranja.blogspot.com
Aveti nevoie de:
1-2 piepturi de ratã cu piele
1 lingurã ulei de mãsline
100 ml smântânã pt gãtit
100 ml vin de Porto sau Madeira
1 linguritã maizena
4 gutui
sucul de la o lãmâie
1 baton scortisoarã
100 gr zahãr
1 linguritã unt
cimbrisor sãlbatec ( thym)
sare, piper, curcuma
Preparare:
* Gutuile se spalã, decojesc si li se scot sâmburi. Am primit gutui de casã, care erau mai mici dar aromate....mmm...
Se stropesc cu sucul de lãmâie si se acoperã cu apã sã nu oxideze.
* Pieptul de ratã se cresteazã si se condimenteazã, se lasã la odihnit.
*Se pun gutuile la fiert cu scortisoarã si zahãrul.
* Pieptul de ratã se pune la prãjit în uleiul de mãsline cu pielea în jos; se lasã sã rumeneascã frumos pe ambele pãrti ; nu l-am lãst mult la prãjit deoarece am vrut o fripturã suculentã mai spre " medium rare".
Dacã vreti friptura bine prãjitã puteti adauga putinã apã sau vin.
* Gutuile fierte se pun la prãjit cu o lingurã de unt; se rumenesc pe ambele pãrti.
* In uleiul rãmas de la ratã se adaugã smântâna, vinul si maizena si se lasã sã se îngroase la foc mic.
Pieptul se feliazã si se serveste cu sosul de Porto.
Gutuile combinã foarte bine cu rata, la fel si castanele...cartofi dulci...
Poftã bunã!
un rasfat la tine aici , pieptul de rata e o bunatate ;)...
ResponderEliminarImi place tare mult mancarea cu gutui.M-am inscris la tine pe blog.Sper ca ne vom vizita.Pup!
ResponderEliminarPieptul de rata, un deliciu!!!! Imi place cum arata mancarica ta!
ResponderEliminarRata e un deliciu..!! n-am mai mancat de ceva vreme.. si cu gutui e o combinatie mortala pentru simturi nu-i asa?? pupici
ResponderEliminarMultumesc fetelor; în ultimul timp am petrecut mult timp în bucãtãrie...vremea asta ploioasã ajutã mult:) pãpica asta a avut mare succes, am sã revin...va tzuc!
ResponderEliminarArata fantastic! Total pe gustul meu!
ResponderEliminar