Una din cele mai bazice si simple retete din lume....acum 2 luni am cumpãrat Enciclopedia Culinarã, Editia Octombrie 2010 este scrisã de Patrik Jaros si ilustratã de Gunter Beer, are peste 700 de pagini si este " Cea mai recentã Biblie a bucãtarilor" e super!!! trebuie sã recunosc cã sunt obsedatã de cãrtile si revistele culinare...oare când o sã le gãtesc pe toate??? si tot cumpãr:))
Pentru 1 Litru:
Important este ca toate ingredientele trebuie sã fie la aceiasi temperaturã ( ori ouãle si uleiul sã fie reci de la frigider ori la temperatura camerei)
6 ouã
1 linguritã mustar picant
jumate linguritã de sare
800 ml ulei de floarea soarelui
sucul de la jumãtate de lãmâie
un praf de boia iute
Este prima oarã când fac maionezã dupã retetã, dar m-a tentat:) chiar dacã e super simplu sã cumpãr, sotul vrea numai de casã, pe cât e posibil evit produsele " conserve " si " congelate " care e adevãrat cã ne usureazã mult si uneori chiar iesim mai ieftin....
* Separã albusele de gãlbenuse, pune gãlbenusele într-un vas si pãstreazã albusele.
Albusele pot fi congelate, iar când avem nevoie de ele doar le lãsãm la descongelat :)
* Adaugã mustarul si sarea peste gãlbenuse si amestecã cu telul.
* Adaugã putin câte putin jumãtate din ulei si amestecã bine.
Adaugã sucul de lãmâie si boiaua iute...
* Amestecã si pune restul de ulei, putin câte putin.
Am pregãtit o delicioasã pastã de ton din ea si a iesit fix 1 litru.
Pentru 1 Litru:
Important este ca toate ingredientele trebuie sã fie la aceiasi temperaturã ( ori ouãle si uleiul sã fie reci de la frigider ori la temperatura camerei)
6 ouã
1 linguritã mustar picant
jumate linguritã de sare
800 ml ulei de floarea soarelui
sucul de la jumãtate de lãmâie
un praf de boia iute
Este prima oarã când fac maionezã dupã retetã, dar m-a tentat:) chiar dacã e super simplu sã cumpãr, sotul vrea numai de casã, pe cât e posibil evit produsele " conserve " si " congelate " care e adevãrat cã ne usureazã mult si uneori chiar iesim mai ieftin....
* Separã albusele de gãlbenuse, pune gãlbenusele într-un vas si pãstreazã albusele.
Albusele pot fi congelate, iar când avem nevoie de ele doar le lãsãm la descongelat :)
* Adaugã mustarul si sarea peste gãlbenuse si amestecã cu telul.
* Adaugã putin câte putin jumãtate din ulei si amestecã bine.
Adaugã sucul de lãmâie si boiaua iute...
* Amestecã si pune restul de ulei, putin câte putin.
Am pregãtit o delicioasã pastã de ton din ea si a iesit fix 1 litru.
Este mai buna si mai sanatoasa cea pe care o faci tu.Pup!
ResponderEliminarDiaMar, a iesit super:)
ResponderEliminar