În final sunt în binemeritatul concediu! ador sã fac piata iar de Almancil m-am plictisit....asa cã m-am apucat de colindat prin localitãtile vecine:)
Si nu am venit cu mâna goalã, în drum am intrat la unul din supermarketurile, unde gãsesc aproape tot si am luat revista magazinului cu propuneri pentru sãrbãtori, acest orez este de fapt o garniturã pentru pipept de cucan umplut la cuptor, nu am putut rezista tentatiei !
Ai nevoie de :
400 gr dovleac curãtat
1 cârnat linguiça sau chouriço ( în nici un caz românesc, are un sabor puternic mai curând suncã)
4 linguri de ulei de mãsline
1 ceapã micã tocatã
1-2 cãtei de usturoi tocati
1 foaie de dafin
orez cu bob lung
1 Lt de apã fiartã
1 linguritã de sare
2-3 linguri seminte de pin sau fructe seci
foi de nãsturei am pus eu sau spanac ori rucula
Taie dovleacul cubulete mici si ia pielita de pe linguiça. Pune uleiul la încãlzit si adaugã ceapa , usturoiul si linguiça tocate, foaia de dafin.
Când ceapa îcepe sã î-si schimbe culoarea, pune dovleacul si orezul; amestecã 1 minut si stinge cu apa fiartã ( în nici un caz cu apã cãldutã!) condimenteazã si acoperã.
Lasã la fiert circa de 15 minute.
Separat prãjeste semintele de pin într-o tigaie antiaderentã
Serveste orezul decorat cu semintele de pin si salata
Este simplu si delicios, ne putem juca cu ingredientele, zic eu este una din retetele care intrã în categoria retete de *****
Si nu am venit cu mâna goalã, în drum am intrat la unul din supermarketurile, unde gãsesc aproape tot si am luat revista magazinului cu propuneri pentru sãrbãtori, acest orez este de fapt o garniturã pentru pipept de cucan umplut la cuptor, nu am putut rezista tentatiei !
Ai nevoie de :
400 gr dovleac curãtat
1 cârnat linguiça sau chouriço ( în nici un caz românesc, are un sabor puternic mai curând suncã)
4 linguri de ulei de mãsline
1 ceapã micã tocatã
1-2 cãtei de usturoi tocati
1 foaie de dafin
orez cu bob lung
1 Lt de apã fiartã
1 linguritã de sare
2-3 linguri seminte de pin sau fructe seci
foi de nãsturei am pus eu sau spanac ori rucula
Taie dovleacul cubulete mici si ia pielita de pe linguiça. Pune uleiul la încãlzit si adaugã ceapa , usturoiul si linguiça tocate, foaia de dafin.
Când ceapa îcepe sã î-si schimbe culoarea, pune dovleacul si orezul; amestecã 1 minut si stinge cu apa fiartã ( în nici un caz cu apã cãldutã!) condimenteazã si acoperã.
Lasã la fiert circa de 15 minute.
Separat prãjeste semintele de pin într-o tigaie antiaderentã
Serveste orezul decorat cu semintele de pin si salata
Este simplu si delicios, ne putem juca cu ingredientele, zic eu este una din retetele care intrã în categoria retete de *****
Foarte mult imi place cum arata.Te pup!
ResponderEliminardraga mea, arata minunat! voi incerca si eu reteta ta! :*
ResponderEliminarDiaMar si Emily, orezul a iesit spectacular, sotul meu care e cel mai mare critic al meu, la adorat si eu nu m-am lãst pânã nu am dat gata semintele de pin:))
ResponderEliminarImi plac din ce in ce mai mult prezentarile tale...
ResponderEliminarCristia, multumesc...cred cã aratã mai bine pt. cã sunt deja în concediu iar pozele fãcute pe zi aratã mai bine:)
ResponderEliminar