La sfârsitul veri am reusit cu mult noroc sã cumpãr " Enciclopedia Culinarã" scrisã de Patrik Jaros si Gunter Beer-editia Octombrie 2010.
Majoritatea retetelor sunt bazice si irezistibile, când am vãzut si reteta de sos american...a fost musai sã colind magazinele dupã sirop canadian de artar, cum nu este un produs care se foloseste în bucãtãria portughezã, unicul loc a fost la magazinul Apolonia, dupã câteva zile am descoperit si la Pingo Doce ( cel mai convenabil).
E prima oarã când am cumpãrat sirop de artar:))
Acest sos se poate conserva la frigider pânã la 3 luni, este ideal ca marinadã pentru carnea la grãtar ( diverse grãtare,cârnãciori, aripioare de pui...)
Aici sunt ele toate:
Pentru un borcan de 1 Litru:
500 ml ketchup
1 cãtel de usturoi
5 linguri de zahãr
sucul de la o portocalã
sucul de la o lãmâie
3 linguri sos de soia
2 linguri dulceatã de caise sau piersici
50 ml brandy sau cognac
2 linguri sirop canadian de artar
1 linguritã sos american Tabasco
2 linguri de mustar picant
1 linguritã sos englezesc Worcestershire
1 lingurã boia dulce
1 lingurã curry pudrã
1 lingurã ghimbir pudrã
1 rãmulet de rozmarin proaspãt
1 lingurã cimbrisor ( thym) uscat
* Într-un castron adânc pune ketchap-ul, adaugã usturoiul tocat mãrunt, zahãrul, sucul de lãmâie si portocalã si sosul de soia.
Amestecã bine cu telul.
* Adaugã dulceata, brandy, siropul de artar,Tabasco,mustarul, sosul englezesc,boiaua, curry, gingerul si amestecã bine.
* Separã acele de rozmarin si taiele foarte mãrunt, adaugã la sos împreunã cu cimbrisorul; amestecã si ja esta!
Majoritatea retetelor sunt bazice si irezistibile, când am vãzut si reteta de sos american...a fost musai sã colind magazinele dupã sirop canadian de artar, cum nu este un produs care se foloseste în bucãtãria portughezã, unicul loc a fost la magazinul Apolonia, dupã câteva zile am descoperit si la Pingo Doce ( cel mai convenabil).
E prima oarã când am cumpãrat sirop de artar:))
Acest sos se poate conserva la frigider pânã la 3 luni, este ideal ca marinadã pentru carnea la grãtar ( diverse grãtare,cârnãciori, aripioare de pui...)
Aici sunt ele toate:
Pentru un borcan de 1 Litru:
500 ml ketchup
1 cãtel de usturoi
5 linguri de zahãr
sucul de la o portocalã
sucul de la o lãmâie
3 linguri sos de soia
2 linguri dulceatã de caise sau piersici
50 ml brandy sau cognac
2 linguri sirop canadian de artar
1 linguritã sos american Tabasco
2 linguri de mustar picant
1 linguritã sos englezesc Worcestershire
1 lingurã boia dulce
1 lingurã curry pudrã
1 lingurã ghimbir pudrã
1 rãmulet de rozmarin proaspãt
1 lingurã cimbrisor ( thym) uscat
* Într-un castron adânc pune ketchap-ul, adaugã usturoiul tocat mãrunt, zahãrul, sucul de lãmâie si portocalã si sosul de soia.
Amestecã bine cu telul.
* Adaugã dulceata, brandy, siropul de artar,Tabasco,mustarul, sosul englezesc,boiaua, curry, gingerul si amestecã bine.
* Separã acele de rozmarin si taiele foarte mãrunt, adaugã la sos împreunã cu cimbrisorul; amestecã si ja esta!
Multe ingrediente pentru un rezultat deicios.Arara grozav.Te pup!
ResponderEliminarSi ja esta muito bom!
ResponderEliminarAbracos!
P.S. Fiquem curioso com isto molho, por isso vou ver se encontro aqui para provar.
Ate mais!
te felicit ptr acest sos, trebuie sa fie f gustos la asa ingrediente!
ResponderEliminarDiaMar si Delicious Flavours, sosul e chiar super:)
ResponderEliminarMihai e Lidia, experimente o molho ja feito dos supermercados, o meu saiu igualzinho! obrigada:)