terça-feira, 14 de janeiro de 2014

Bolo Brigadeiro Ensopado ( Bimby) / Tort umed de ciocolatã ( Thermomix)

Când ne gândim la un desert cu ciocolatã, cred cã sunteti de acord cu mine, cã ne gândim la un fondant din care curge lava de ciocolatã sau un tort umed care se topeste in gurã....poate si un mousse...eu una nu pot trai fara ciocolata in casã :)

BLAT

225 fãinã
1+1/2 linguritã praf de copt
1+1/2 linguritã bicarbonat
350 gr zahãr
85 gr cacao
2 ouã
250 ml lapte
125 ml ulei
2 lingurite extract de vanilie
250 ml apã fierbinte


CREMÃ SI DECOR

200 gr ciocolatã culinarã
200 ml smântânã 35% grãsime
granule de ciocolatã
mentã
seminte de cardamom sau cardamom mãcinat optional


* Mixeazã toate ingredientele deodatã cu exceptia apei.

* La urmã toarnã apa fierbinte putin câte putin; va iesi un amestec destul de lichid.

* Împarte amestecul în douã forme pt. tort si coace 25-30 min. la 180ºC, verificã cu scobitoarea, nu lasa blaturile sã coacã prea mult!

* Scoate si lasã-le sã rãceascã.

Preparã crema asa : topeste ciocolata ruptã in bucãti, împreunã cu smântâna si câteva seminte de cardamom, ia deoparte.

* Unge primul blat cu crema, acoperã cu celãlalt blat si imbracã tortul cu restul de cremã. Presarã din belsug granule de ciocolatã.

 VARIANTA THERMOMIX

* Cântãreste apa si pune-o deoparte la fiert.
* În pahar pui toate ingredientele cu exceptia apei si programezi la 1 min si 30 secunde/ viteza 3.
* Programezi din nou la viteza 3 si prin gaura de la pahar torni apa fiartã in fir ( nu tot deodatã, cam ca la maionezã :)
* Împarte aluatul care va iesi destul de lichid, nu te speria :) in douã forme de tort de 26 cm tapetate cu ulei si hartie vegetalã.
* Da la copt. 
                                           
                                           BOLO BRIGADEIRO ENSOPADO


225 g farinha
1+1/2 c. chá fermento em pó
1+1/2 c. chá bicarbonato
350 g açúcar
85 g cacau
2 ovos
250 dl leite
125 dl óleo
2 c. chá extracto de baunilha
250 ml água a ferver

* Coloque no copo todos os ingredientes excepto a água, e programe 1 :30 Min / Vel 3;depois com Bimby a trabalhar na mesma velocidade, junte água ferver em fio pelo bocal da tampa.
* Divida a massa por duas formas e leva cozer cerca de 25-30 min/ 180ºC.


RECHEIO E DECOR

200 g chocolate para culinaria
2 dl natas 35% gordura
sementes cardamomo 
granulado de chocolate 

* Leva derreter o chocolate partido com as natas e cardamomo.
* Recheia primeira base do bolo com o chocolate morno, cubra com outra base e restante creme.
* Polvilha granulado de chocolate.


15 comentários:

  1. Ramona ai facut tortul perfect ...PENTRU MINE cu multa ciocolata....ESPECTACULAR

    ResponderEliminar
  2. hhhmmmmmm...la cat de umed, suculent, savuros si tentant de dulce si delicios arata, nu stiu cat va rezista pe platou :D

    ResponderEliminar
  3. Great post.thank you so much.Love this blog.

    ResponderEliminar
  4. This weblog provides helpful data to us, keep it up. Feel free to visit my website;

    ResponderEliminar
  5. . I must say it is very informative as well as interesting.

    ResponderEliminar
  6. Thanks to the author of this post/page for writing such wonderful lines.

    ResponderEliminar