domingo, 1 de dezembro de 2013

Prãjiturã cu dovleac si scortisoarã / Bolo de Abóbora e especiarias

Cum trebuie sã plec în concediu in 2 zile, mã grãbesc sã postez reteta dulce pt. Provocarea Dulce Românie , a cãrei gazde este blogul În jurul kadiei.

Ador scortisoara si o folosesc la majoritatea prãjiturilor, uneori si sãrate :)






INGREDIENTE:

500 gr dovleac  cubulete
200 gr zahãr brun
200 gr fãinã cu agent de crestere
5 ouã
un praf de sare
 2 lingurite  de scortisoarã
  1/2 linguritã  de cuisoare mãcinate
1/2 linguritã de ghimbir

PREPARARE:

* Pune apã la fiert cu  putinã sare si când fierbe pune dovleacul; lasã la fiert cica de 15 min. si scurge bine.
* Mixeazã gãlbenusele cu zahãrul si la urmã dovleacul si fãina cu mirodeniile. Amestecã bine si adaugã albusele bãtute bine cu un praf de sare; amestecã usor cu o lingurã de metal.

* Toarnã într-o formã lungã tapetatã cu hârtie vegetalã.
* Va iesi o prãjiturã moale si foarte aromatã :)


          BOLO DE ABÓBORA E ESPECIARIAS



INGREDIENTES:

500 g abóbora
200 g açúcar mascavado Rar
200 g farinha com fermento
5 ovos
uma pitada de sal
2 colheres de chá canela moida
1/2 colher chá cravinhos moidos


PREPARAÇÃO:

* Corta abóbora em pedaços pequenos e leva cozer em água a ferver com um pouco de sal cca de 15 min. Escorre bem.
* Bata as claras com uma pitada de sal em castelo e reserve.
* Á parte  bata as gemas com o açúcar, no fim junte a abóbora e mistura bem.
* Acrescente a farinha,especiarias e no fim as claras mistura com uma colher de metal com cuidado.
* Forre uma forma rectangular com papel vegetal e distribua a massa por cima, leva cozer.
* O bolo vai sair molinho :)
 
 
 

4 comentários:

  1. Este o combinatie perfecta ,si foarte gustoasa

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  2. Minunata combinatia! Multumesc pentru participare si sarbatori fericite!

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  3. Um bolo de especiarias nesta altura do ano sabe sempre bem.
    Bjs, Susana
    Nota: Ver os passatempos a decorrer no meu blog:
    http://tertuliadasusy.blogspot.pt/2013/11/1-aniversario.html
    http://tertuliadasusy.blogspot.pt/2013/12/strudle-de-bacalhau-e-couve-com-chourico.html

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  4. arata bine si imi place aceasta combinatie reusita si gustoasa...sa dam iama in ea :D

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