Cum trebuie sã plec în concediu in 2 zile, mã grãbesc sã postez reteta dulce pt. Provocarea Dulce Românie , a cãrei gazde este blogul În jurul kadiei.
Ador scortisoara si o folosesc la majoritatea prãjiturilor, uneori si sãrate :)
INGREDIENTE:
500 gr dovleac cubulete
200 gr zahãr brun
200 gr fãinã cu agent de crestere
5 ouã
un praf de sare
2 lingurite de scortisoarã
1/2 linguritã de cuisoare mãcinate
1/2 linguritã de ghimbir
PREPARARE:
* Pune apã la fiert cu putinã sare si când fierbe pune dovleacul; lasã la fiert cica de 15 min. si scurge bine.
* Mixeazã gãlbenusele cu zahãrul si la urmã dovleacul si fãina cu mirodeniile. Amestecã bine si adaugã albusele bãtute bine cu un praf de sare; amestecã usor cu o lingurã de metal.
* Toarnã într-o formã lungã tapetatã cu hârtie vegetalã.
* Va iesi o prãjiturã moale si foarte aromatã :)
BOLO DE ABÓBORA E ESPECIARIAS
INGREDIENTES:
500 g abóbora
200 g açúcar mascavado Rar
200 g farinha com fermento
5 ovos
uma pitada de sal
2 colheres de chá canela moida
1/2 colher chá cravinhos moidos
PREPARAÇÃO:
* Corta abóbora em pedaços pequenos e leva cozer em água a ferver com um pouco de sal cca de 15 min. Escorre bem.
* Bata as claras com uma pitada de sal em castelo e reserve.
* Á parte bata as gemas com o açúcar, no fim junte a abóbora e mistura bem.
* Acrescente a farinha,especiarias e no fim as claras mistura com uma colher de metal com cuidado.
* Forre uma forma rectangular com papel vegetal e distribua a massa por cima, leva cozer.
* O bolo vai sair molinho :)
Ador scortisoara si o folosesc la majoritatea prãjiturilor, uneori si sãrate :)
INGREDIENTE:
500 gr dovleac cubulete
200 gr zahãr brun
200 gr fãinã cu agent de crestere
5 ouã
un praf de sare
2 lingurite de scortisoarã
1/2 linguritã de cuisoare mãcinate
1/2 linguritã de ghimbir
PREPARARE:
* Pune apã la fiert cu putinã sare si când fierbe pune dovleacul; lasã la fiert cica de 15 min. si scurge bine.
* Mixeazã gãlbenusele cu zahãrul si la urmã dovleacul si fãina cu mirodeniile. Amestecã bine si adaugã albusele bãtute bine cu un praf de sare; amestecã usor cu o lingurã de metal.
* Toarnã într-o formã lungã tapetatã cu hârtie vegetalã.
* Va iesi o prãjiturã moale si foarte aromatã :)
BOLO DE ABÓBORA E ESPECIARIAS
INGREDIENTES:
500 g abóbora
200 g açúcar mascavado Rar
200 g farinha com fermento
5 ovos
uma pitada de sal
2 colheres de chá canela moida
1/2 colher chá cravinhos moidos
PREPARAÇÃO:
* Corta abóbora em pedaços pequenos e leva cozer em água a ferver com um pouco de sal cca de 15 min. Escorre bem.
* Bata as claras com uma pitada de sal em castelo e reserve.
* Á parte bata as gemas com o açúcar, no fim junte a abóbora e mistura bem.
* Acrescente a farinha,especiarias e no fim as claras mistura com uma colher de metal com cuidado.
* Forre uma forma rectangular com papel vegetal e distribua a massa por cima, leva cozer.
* O bolo vai sair molinho :)
Este o combinatie perfecta ,si foarte gustoasa
ResponderEliminarMinunata combinatia! Multumesc pentru participare si sarbatori fericite!
ResponderEliminarUm bolo de especiarias nesta altura do ano sabe sempre bem.
ResponderEliminarBjs, Susana
Nota: Ver os passatempos a decorrer no meu blog:
http://tertuliadasusy.blogspot.pt/2013/11/1-aniversario.html
http://tertuliadasusy.blogspot.pt/2013/12/strudle-de-bacalhau-e-couve-com-chourico.html
arata bine si imi place aceasta combinatie reusita si gustoasa...sa dam iama in ea :D
ResponderEliminar