Luna aceasta pt. Provocarea Secretã mia revenit blogul Simplu si bun, de cand am vazut acest desert mi sa facut tare poftã ,mai ales cã si sotul e fan " clãtite". Ploile au ajuns si la noi...îndeajuns sã stãm acasã si sã savurãm un desert cald si sã bem o Timisoreana Sagres :)))
A fost asa de bun cã vreau sã merg si la Provocarea Dulce Românie, a cãrei gazdã a luni septembrie este Liana :)
versão portuguesa embaixo
KAISERSCHMARRN
3 ouã
3 linguri cu vârf de fãinã
200 ml lapte
sare
25 gr unt
Souté mere:
mere
stafide
zahãr
brandy
suc natural de portocale
* Aluatul se preparã ca la clãtite.
* Se încãlzeste untul într-o tigaie antiaderentã, de preferintã mai mare. Când sa topit untul se toarnã aluatul si se pune capac, la foc mic. Nu amesteca!
* Când incep sã se ridice marginile clãtitei se întoarce, pui capacul si mai lasi la copt.
( la faza asta mi sa rupt clãtita, mi-am dat seama cã am folosit o tigaie prea micã)
* Clãtita se rupe in tigaie, iar deasupra se pune zahãr, stafide....
Eu am fãcut separat un souté de mere, pe care il fac de obicei ca umpluturã pt clãtite.
Desertul a iesit delicos, cu sigurantã il vom repeta <3 Multumim
KAISERSCHMARRN na Bimby
3 ovos
3 colheres sopa bem cheias com farinha
2 dl leite
uma pitada de sal
25 g manteiga
Top:
maçãs caramelizadas com canela , sumo de laranja passas e brandy.
* Coloque no copo os ingredientes exceto a manteiga e programe 15 seg/ vel 6
* Aquece a manteiga e junte a massa numa frigideira antiaderente e coloque a tampa. Dexa cozinhar 1-2 min ao lume brando.
* Vire a panqueca gigante e deixa cozinhar a outra parte com tampa.
* Corta a panqueca na frigideira, junte acúcar em pó e passas, deixa mais um pouco.
A fost asa de bun cã vreau sã merg si la Provocarea Dulce Românie, a cãrei gazdã a luni septembrie este Liana :)
versão portuguesa embaixo
KAISERSCHMARRN
3 ouã
3 linguri cu vârf de fãinã
200 ml lapte
sare
25 gr unt
Souté mere:
mere
stafide
zahãr
brandy
suc natural de portocale
* Aluatul se preparã ca la clãtite.
* Se încãlzeste untul într-o tigaie antiaderentã, de preferintã mai mare. Când sa topit untul se toarnã aluatul si se pune capac, la foc mic. Nu amesteca!
* Când incep sã se ridice marginile clãtitei se întoarce, pui capacul si mai lasi la copt.
( la faza asta mi sa rupt clãtita, mi-am dat seama cã am folosit o tigaie prea micã)
* Clãtita se rupe in tigaie, iar deasupra se pune zahãr, stafide....
Eu am fãcut separat un souté de mere, pe care il fac de obicei ca umpluturã pt clãtite.
Desertul a iesit delicos, cu sigurantã il vom repeta <3 Multumim
KAISERSCHMARRN na Bimby
3 ovos
3 colheres sopa bem cheias com farinha
2 dl leite
uma pitada de sal
25 g manteiga
Top:
maçãs caramelizadas com canela , sumo de laranja passas e brandy.
* Coloque no copo os ingredientes exceto a manteiga e programe 15 seg/ vel 6
* Aquece a manteiga e junte a massa numa frigideira antiaderente e coloque a tampa. Dexa cozinhar 1-2 min ao lume brando.
* Vire a panqueca gigante e deixa cozinhar a outra parte com tampa.
* Corta a panqueca na frigideira, junte acúcar em pó e passas, deixa mais um pouco.
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