Mã bucur sã vã reîntâlnesc dupã 2 luni stresante; cu încetul o sã reintru în normal :)
Pânã data viitoare, vã servesc cu un sorbet delicios si foarte usor de pregãtit, partea fainã e cã se poate servi imediat :)
150 gr zahãr
15 frunze de mentã proaspãtã
80 ml apã
1 kg miez de lubenitã tãiat cuburi si congelat
1 albus
Thermomix:
* Pune zahãrul si menta în pahar si programeazã 10 sec/vit 9.
* Adaugã apa si programeazã 10 Min/ 100ºC/ Vit 1.Lasã sã se rãceascã complect.
* Adaugã lubenita congelatã si albusul,bate 1 Min si 30 secunde / Vit 9.
Pãstreazã la congelator pânã la servire.
Metoda simplã:
Redu zahãrul împreunã cu menta la zahãr pudrã, adaugã apa si fierbe la foc mic pânã obti un sirop gros, in nici un caz nu ajungi la punctul de caramel, lasã la rãcit complect.
Adaugã lubenita congelatã si albusul si bate la viteza maximã. Se poate servi imediat.
SORVETE DE MELANCIA ( Momentos de partilha, Agosto 2013)
Ingredientes
150 g açúcar
15 folhas de hortelã
80 g água
1000g melancia cortada em cubos, previamente congelada
1 clara de ovo
Preparação
* Coloque no copo o açúcar e a hortelã e pulverize 10 sec/ Vel 9.
* Adicione a água e programe 10 min/ 100ºC/ Vit 1.Deixe arrefecer por completo.
* Adicione a melancia e a clara e bata 1 Min e 30 sec/ Vel 9.
Leve ao congelador até ao momento de servir.
Pânã data viitoare, vã servesc cu un sorbet delicios si foarte usor de pregãtit, partea fainã e cã se poate servi imediat :)
150 gr zahãr
15 frunze de mentã proaspãtã
80 ml apã
1 kg miez de lubenitã tãiat cuburi si congelat
1 albus
Thermomix:
* Pune zahãrul si menta în pahar si programeazã 10 sec/vit 9.
* Adaugã apa si programeazã 10 Min/ 100ºC/ Vit 1.Lasã sã se rãceascã complect.
* Adaugã lubenita congelatã si albusul,bate 1 Min si 30 secunde / Vit 9.
Pãstreazã la congelator pânã la servire.
Metoda simplã:
Redu zahãrul împreunã cu menta la zahãr pudrã, adaugã apa si fierbe la foc mic pânã obti un sirop gros, in nici un caz nu ajungi la punctul de caramel, lasã la rãcit complect.
Adaugã lubenita congelatã si albusul si bate la viteza maximã. Se poate servi imediat.
SORVETE DE MELANCIA ( Momentos de partilha, Agosto 2013)
Ingredientes
150 g açúcar
15 folhas de hortelã
80 g água
1000g melancia cortada em cubos, previamente congelada
1 clara de ovo
Preparação
* Coloque no copo o açúcar e a hortelã e pulverize 10 sec/ Vel 9.
* Adicione a água e programe 10 min/ 100ºC/ Vit 1.Deixe arrefecer por completo.
* Adicione a melancia e a clara e bata 1 Min e 30 sec/ Vel 9.
Leve ao congelador até ao momento de servir.
Este comentário foi removido pelo autor.
ResponderEliminar