Cu pasi mãrunti apar si eu ... cum sã nu rãspund Provocãri Dulce Românie septembrie gãzduite de Liana (Pe masa din bucãtãrie) ? asa cã uite-mã :d
Pentru cã unul din colegi mei e intolerant la lactozã, si de câte ori fac prãji imi cere sa aduc si la lucru, am inceput sã gãtesc cu margarinã si lapte fãrã lactozã. Fãina de roscove este substitut pentru cacao în cazul persoanelor cu intolerantã, are un gust dulce si ajutã la digestie. Din fãinã de roscove se fac prãjituri delicioase, biscuiti, pâine...
INGREDIENTE/INGREDIENTES
100 gr margarinã moale / 100 g margarina vegetal amolecida
200 gr zahãr/ 200 g açúcar
1 linguritã de ceai cu esentã de vanilie ( neagrã)/1 colher chá essência de baunilha ( preta)
4 ouã / 4 ovos
120 ml lapte fãrã lactozã / 120 g leite sem lactose
300 gr fãinã finã / 300 g farinha
1 linguritã de ceai cu praf de copt/ 1 colher chá fermento em pó
1 lingurã fãinã de roscove / 1 c. sopa alfarroba
sultanas / stafide auri
PREPARARE/ PREPARAÇÃO
THERMOMIX/ BIMBY
* Pune în pahar untul, zahãrul, vanilia, ouãle, laptele si programeazã 1 min/ vit 6.
* Adaugã fãina si praful de copt, programeazã 15 sec/ vit 3.
* Unge si tapeteazã o formã tip guguluf, toarnã deasupra jumãtate din aluat si în restul rãmas in pahar pune fãina de roscove si stafidele, programeazã mai 15 sec/ vit 3 si toarnã deasupra. Cu o spatulã sau betisor, fã miscãri in spiralã pt un efect tigrat.
* Dã la copt la 180ºC, pânã trece testul scobitori.
* Deite no copo a manteiga, o açúcar, baunilha, os ovos, o leite e programe 1 min/ vel 6.
* Junte a farinha + fermento e programe 15 seg/ vel 3.
* Unte uma forma tipo chamine com manteiga e farinha e deite metade da massa do bolo, na outra metade junte a farinha de alfarroba e as sultanas e programe mais 15 seg/ vel 3. Deite por cima e com palito faça movimentos em espiral para obter um efeito marmore. Leva cozer no forno pre-aquecido cca 25 min/ forno ventilado/ 180ºC.
Metoda traditionalã:
* Bate margarina cu zahãrul bine, adaugã ouãle câte unul pe rând bãtând bine dupã fiecare, vanilia si laptele inercalat cu fãina albã si praful de copt. Jumãte din cantitate se pune in formã.
La urmã stafidele se amestecã cu fãina de roscove si se pune peste aluatul rãmas, se mixeazã si se toarnã peste aluat....
Pentru cã unul din colegi mei e intolerant la lactozã, si de câte ori fac prãji imi cere sa aduc si la lucru, am inceput sã gãtesc cu margarinã si lapte fãrã lactozã. Fãina de roscove este substitut pentru cacao în cazul persoanelor cu intolerantã, are un gust dulce si ajutã la digestie. Din fãinã de roscove se fac prãjituri delicioase, biscuiti, pâine...
INGREDIENTE/INGREDIENTES
100 gr margarinã moale / 100 g margarina vegetal amolecida
200 gr zahãr/ 200 g açúcar
1 linguritã de ceai cu esentã de vanilie ( neagrã)/1 colher chá essência de baunilha ( preta)
4 ouã / 4 ovos
120 ml lapte fãrã lactozã / 120 g leite sem lactose
300 gr fãinã finã / 300 g farinha
1 linguritã de ceai cu praf de copt/ 1 colher chá fermento em pó
1 lingurã fãinã de roscove / 1 c. sopa alfarroba
sultanas / stafide auri
PREPARARE/ PREPARAÇÃO
THERMOMIX/ BIMBY
* Pune în pahar untul, zahãrul, vanilia, ouãle, laptele si programeazã 1 min/ vit 6.
* Adaugã fãina si praful de copt, programeazã 15 sec/ vit 3.
* Unge si tapeteazã o formã tip guguluf, toarnã deasupra jumãtate din aluat si în restul rãmas in pahar pune fãina de roscove si stafidele, programeazã mai 15 sec/ vit 3 si toarnã deasupra. Cu o spatulã sau betisor, fã miscãri in spiralã pt un efect tigrat.
* Dã la copt la 180ºC, pânã trece testul scobitori.
* Deite no copo a manteiga, o açúcar, baunilha, os ovos, o leite e programe 1 min/ vel 6.
* Junte a farinha + fermento e programe 15 seg/ vel 3.
* Unte uma forma tipo chamine com manteiga e farinha e deite metade da massa do bolo, na outra metade junte a farinha de alfarroba e as sultanas e programe mais 15 seg/ vel 3. Deite por cima e com palito faça movimentos em espiral para obter um efeito marmore. Leva cozer no forno pre-aquecido cca 25 min/ forno ventilado/ 180ºC.
Metoda traditionalã:
* Bate margarina cu zahãrul bine, adaugã ouãle câte unul pe rând bãtând bine dupã fiecare, vanilia si laptele inercalat cu fãina albã si praful de copt. Jumãte din cantitate se pune in formã.
La urmã stafidele se amestecã cu fãina de roscove si se pune peste aluatul rãmas, se mixeazã si se toarnã peste aluat....
O reteta foarte buna pentru cei care au anumite afectiuni...ma bucur ca l-ai facut cu stafide! Multumesc frumos pentru participare! puup
ResponderEliminarFoarte bine arata si cred ca-i si gustos.
ResponderEliminar