sábado, 25 de maio de 2013

Bavaroise de cãpsuni la pahar ( Thermomix) / Bavaroise de morango no copo ( Bimby)

Auzi tu  " babarezã"?:)))
E foarte simplã si delicioasã, poti face porti individuale sau în formã mare de coroanã in formã de silicon de exp. e mai usor de scos :)

INGREDIENTE:

10 foi de gelatinã + apã pt hidratat
250 gr zahãr
500 gr cãpsuni
500 ml smântânã 35% grãsime , rece

  
Pentru SOS:
400 gr cãpsuni
40 gr zahãr
5 frunze de busuioc sau mentã

PREPARARE:
1) Pune foile de gelatinã cu apã rece la hidratat
2)   Redu la piure cãpunile si zahãrul pudrã si pãstreazã de o parte; bate smântâna friscã tare separat  si amestecã cu gelatina scursã bine de apã si topitã  circa de 20 secunde în microunde.
Adaugã cãpunile si amestecã usor cu spatula.
Toarnã în forma(e) trecute prin jet de apã rece si lasã le frigider cca de 8 ore.
3) Pentru sos : Pune toate ingredientele in paharul de la blender si redu la piure.
Serveste  bavaroisele  cu sosul de cãpsuni.

Varianta Thermomix:
* Pune in pahar zahãrul si programeazã 10 sec/ Vit 9; adaugã cãpsunile si programeazã 1 Min/ Vit 9.
* Programeazã 15 sec/ Vit 3 si adaugã prin gura paharului gelatina hidratatã, scursã bine si topitã 20 secunde la microunde. Pãstreazã deeoparte.
* În paharul uscat, pune fluturasul si pune smântâna foarte rece, bate 2 Min si 30 sec / Vit 3.
Amestecã cu crema  de cãpsuni.
Pentru sos :
În paharl curat pune cãpsunile, zahãrul si busuiocul programeazã 20 secunde / viteza 9.


Bavaroise de Morango na Bimby
adaptado de revista Bimby Maio 2013  

INGREDIENTES
10 folhas gelatina neutra cortadas em pedaços + água para hidratar
250 g açúcar
500 g morangos
5 dl natas 35% gordura muito frias

INGREDIENTES PARA MOLHO
400 g morangos
40 g açúcar
5 folhas manjericão

PREPARAÇÃO DA BAVAROISE

* Coloque no copo o açúcar e pulverize 10 seg/ vel 9.

* Adicione os morangos e triture 1 Min/ vel 9.

* Escorra gelatina hidratata   e leva ao micro-ondas cca. 20 seg. para derreter.
* Misture 15 seg/ vel 3 e adicione através do bocal da tampa a gelatina derretida. Retire e reserve.
* No copo limpo, insira borboleta e coloque as natas e bata 2 min. e 30 seg/ vel 3.
* Retire com ajuda de espátula e envolva com morangos. Deite nos copos ou forma tipo coroa de silicon previamente passada por água fria. Leva ao frigorifico para solidificar cca de 8 horas.

PARA MOLHO

No copo limpo, coloque os morangos, o açúcar e o manjericão e triture 20 seg/ vel 9.  
    
   

 

4 comentários:

  1. Si eu vreau babarezeeee...sau babaroaseee...sau cum le-o zice, numa' da-mi, te rog :P :D

    ResponderEliminar
  2. Nici eu nu refuz o portie... dubla! :)
    Pupici

    ResponderEliminar
  3. Imi place noua prezentare a retetelor !! ;)
    Minunat desert ai pregatit aici !! <3

    ResponderEliminar