sexta-feira, 17 de maio de 2013

Choux á la creme de morangos no Thermomix/ Bimby

Umplute cu friscã, cremã de ciocolatã , budincã...sunt irezistibile! moi, putin aluat si muuuultã cremã, dap :))
P.S duce la dependentã :d

ALUAT
160 g fãinã
250 gr apã
100 gr margarinã
1 lingurita sare finã
un praf de zahãr
4 ouã

CREMÃ
600 ml lapte
3 ouã
100 gr zahãr
40 gr maizena
cãpsuni proaspete mixate


PREPARARE
Pune la fiert apa, margarina , sarea si zahãrul, cãnd incepe sa fiarbã pune fãina deodatã si amestecã bine.
Lasã sã se rãceascã si când e cãldut adaugã ouãle pe rând; amestecã bine si pune aluatul în posh; lasã la odihnit cca 30 min.
Pregãteste cuptorul la 180ºC.
Pe tava mare tapetatã cu hârtie de copt , faci moturi nu foarte apropiate deoarece vor creste.
Redu temperatura la 160 ºC si lasã la copt 30-40 min, pânã devin aurii; când sunt gata se lasã sã se rãceascã în cuptor cu poarta între deschisã.

Pentru cremã: amestecã zahãrul cu ouãle, maizena si putin lapte.
Pune restul de lapte la fiert si toarnã încet amestecul de ouã. Amestecã încontinuu pânã se îngroasã.
Când este cãldut, pui cãpsuni reduse la piure cu ajutorul blenderului ( sucul).
Choux-urile se taie într-o parte cu foarfeca si se umplu. Se pudreazã din belsug cu zahãr pudrã.



MASSA CHOUX
160 g farinha
250 g água
100 g manteiga
1 c. chá de sal fino
1 pitada açúcar
4 ovos medios

Pesa farinha e reserve.
No copo coloque a água, a manteiga, o sal, açúcar e programe 5 min/100ºC/vel 1-
Junte a farinha de uma vez só e programe 15 sec/ vel 4
Retire o copo da base  e deixa a massa arrefecer 20 min.
Bata os ovos á parte, com a Bimby em funcionamento na vel 4adicione atraves do bocal da tampa.
Coloque a massa dentro de um saco pasteleiro e deixe repousar durante 30 min.
Pré aqueça o forno a 180ºC.
Num tabuleiro forrado com papel vegetal faça pequenos montes, separados uns de outros.
Reduza temperatura para 160ºC e leve ao forno cca de 30 min.
Deixa os choux arrefecer dentro do forno com a porta entre-aberta.

Para creme:Coloque no copo o leite,os ovos,o açúcar, a maizena e programe 7 min/90ºC/vel 4, morno mistura com sumo de morangos frescos.
Retire para um saco pasteleiro de bico frisado e recheia os choux.

6 comentários:

  1. Arata de vis, si cred ca si gustul e la fel ;) Pup

    ResponderEliminar
  2. super tare mai ales ca are crema de capsuni,arata demential cred ca gustul e....wow,boa!!am sa le incerc,ms pt.reteta,beij

    ResponderEliminar
  3. super tare mai ales ca are crema de capsuni,arata demential cred ca gustul e....wow,boa!!am sa le incerc,ms pt.reteta,beij

    ResponderEliminar
  4. Cred ca as manca pana as muri, bunatati d-astea! :)
    Pup

    ResponderEliminar
  5. Merçi fetelor, pana incercati voi, le savurez :)))

    ResponderEliminar
  6. le-am incercat deja dar am facut o crema de nutella amestecata cu frisca din tub sotul meu imi cere deja zilnic sa ii fac sunt dementiale

    ResponderEliminar