terça-feira, 26 de junho de 2012

Sardinhas de Escabexe -Festa de S. João, Quarteira 2012

Zilele astea am fost invitati la prieteni, am iesit la petrecerile orasului Quarteira .
Aceste petreceri sunt la nivel national si sãrbãtoresc 3 sfinti : Antonio, S. João si S. Pedro; eu am ajuns numai la petrecerea de S. João.
De dimineata am fost la pescuit cu sotul, a fost sã ne omorâm timpul:)) m-am bronzat de numa" sunt o micã negresã:D am prins 2 macrou si un pestisor spadã bebe.
Cam putin pentru cinã....asa ca am fost la piatã si am cumpãrat sardine proaspete ( de aceste sãrbãtori se mãnâncã multe sardine!).
De data asta nu le-am pregãtit la grãtar...le-am pregãtit într-un mod tipic zonei unde stãm  Algarve.

Am pregãtit câteva foto de la petrecere si de la pescuit, sper sã vã placã.


SARDINHAS DE ESCABEXE



1 kg de sardine
ulei
fãinã
sare groasã
piper
suc de lãmâie
ceapã tãiatã solzisori
usturoi feliat
morcovi rasi
foi de dafin
boia
otet

1 kg sardinhas frescas
óleo
farinha
sal
pimenta
sumo de limão
cebola cortada julien
cenouras raladas
alho fatiado
folhas de louro
colorau
vinagre


Limpa sadinhas  de escamas e tripas, tempere-as com sal, pimenta e sumo de limão
Passe-as por fainha e frita em óleo bem quente. Reserve.
Á parte leva fritar cebola, alho, cenouras, folhas de louro e pouco sal, antes de fritar acrecente o colorau e vinagre ao gosto.
Sirva quente ou frias como entrada ou prato principal.
Bom Apetite!


Preparare

Curãtã bine sardinele de solzi si scoate intestinele, dar sã rãmânã cu os si fãrã cap.
Condimenteazã cu sare, piper si suc de lãmâie.
Trece sardinele prin fãinã si prãjeste în uleiul încins. Scoate pe hârtie absorvantã.
Separat prãjeste  ceapa, morcovi, usturoiul, foi de dafin si putinã sare, spre sfârsit adaugã boia si amestecã bine, la urmã pune cam 2 linguri de otet si ia de pe foc.
Într-o tavã pune sardinele, iar deasupra aranjeazã preparatul de ceapã.

Acest fel de mâncare este un aperitiv de fapt, foarte apreciat aici in Sud. Noi am pus si pestisori prinsi, am pregãtit un orez simplu.
Poftiti la masã!




7 comentários:

  1. Excelent totul si frumoase imagini!

    ResponderEliminar
  2. Quando estive no Algarve de férias pelo Sto.António, desloquei-me à Quarteira e vi as Marchas e adorei, posso dizer que foi um dos melhores momentos das minhas férias.
    Beijinho

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Gostava de ir as todas as festas mas, por causa de trabalho não consigo...fico contente partilhar as fotos e video com vocês, bjs:)

      Eliminar