sexta-feira, 29 de junho de 2012

Înghetatã de maracuja si iaurt / Gelado de yogurte e maracujá

Aceastã înghetatã e de fapt inventia sotului, initial am vrut sã o pregãtesc cu lapte condensat...dar lui ia trebuit musai cu  iaurt.
Am folosit iaurt de maracuja si piersici, avea bucãti din fructe înãuntru; dar merge cu orice alt iaurt :)





1 cutie pulpã de maracuja fãrã seminte cca 400 ml
400 ml iaurt
sucul de la 1 lãmâie
200 ml smântânã 35% grãsime
3-4 linguri zahãr ( de trandafiri am pus eu)


Amestecã pulpa de fruct cu iaurtul. Separat bate smântâna, iar când începe sã se îngroase adaugã zahãrul pe rând, adaugã la amestecul de fruct.
Toarnã într-o formã de congelator si dã la congelat. Din 3 în 3 ore se scoate si se amestecã bine din cauza cristalelor de gheatã.
Pentru topping am folosit câteva cãpsuni proaspete pe care le-am redus la piure.
Sã vã fie de bine!


1 lata polpa de maracujá sem sementes
mesma quantidade em yogurte
2 dl natas 35% gordura
sumo de 1 limão
3-4 colheres sopa  açúcar de rosas

Misture a polpa com o yogurte. Á parte bata natas até começa espessar e junte o açúcar aos poucos.
Misture tudo e leva a congelador. Retire de 3 em 3 horas para partir os cristales de gelo.
Para molho, triturei uns morangos.
Bom aproveito!





5 comentários:

  1. Vad prin multe "bucatarii" inghetata.Eu o ador.Din aceasta nu am mancat,asa ca nu stiu ce gust are.Vrei sa facem schimb?
    Pupici!

    ResponderEliminar
  2. Cred ca este delicioasa,trebuie neaparat incercata!Pupici

    ResponderEliminar
  3. Delicios......racoritor....perfect pe asa vreme!

    ResponderEliminar
  4. Ce bine arata! Cred ca e super delicioasa!!

    ResponderEliminar