sábado, 26 de novembro de 2011

Pui în dovleac

  Dovleacul l-am cumpãrat din piatã, cred ca avea vreo 4-5 kg ...mi-am zis cã o sã încerc sã îl folosesc tot, mi-a plãcut Supa în dovleac,  asa cã am încercat  si cu puiul :)


Ai nevoie:

1 dovleac mare butternut
1 pui cam de 1 kg si jumate, gãinã, curcan...
1 linguiça sau chouriço
bacon cam 100 gr
flor de sal cu rozmarin sau sare marinã si piper
1 linguritã chimen
1 linguritã boia dulce
1 ceapã si 4 cãtei de usturoi
100 ml ulei de mãsline
2 rosii sau bulion
1 pahar de vin sau bere
1 morcov mare
1 legãturã de pãtrunjel sau busuioc



Preparare


* Puiul se taie în bucãti cât de mici posibil si se condimenteazã, pune si linguiça rondele si baconul feliat se lasã  sã odihneascã câteva ore dacã aveti timp...
* Cu dovleacul m-am luptat nu glumã! dimatai bostanu" abia l-am tãiat si eram si singurã acasã :((
Am scobit dupã capac si înãuntru roatã am scos cât am putut.
Cred cã am slãbit ceva cu toatã lupta asta:))
  *Am umplut un lighean cu miez, dã sã gãtesc de 3 ori din el :)
Am pus flor de sal cu rozmarin în dovleac si m-am apucat de prãjit puiul  cu bacon si linguiça în putin ulei.
Apoi ceapa si usturiul, morcovul tãiat rondele, rosiile tocate sau câteva linguri de bulion, o parte de miez de dovleac tãiat cubulete si legãtura de verdeatã tocatã, la sotul  nu îi place busioc în mâncare asa cã am pus pãtrunjel si la urmã alcoolul.
Lasã sa fiarbã putin si tansferã în dovleac.
Pune cãpãcelul si dã la cuptorul preîncãlzit la 200ºC circa de 30 minute.
Iar rezultatul e :
                                         
Ce ziceti, v-am convins?
                                        
  Din restul de miez de dovleac am pregãtit " Sonhos de Abóbora" sunt un fel de clãtite mici traditionale portugheze si o Tartã de dovleac cu migdale si nuci.                                                                                                                         

7 comentários:

  1. uite la asta nu m-am gandit , grozava ideea ta , iar aroma cred ca a fost desavarsita , bravooo !!!!

    ResponderEliminar
  2. Am uitat sa spun ca ai un tigrisor superb ;) .... am si eu unul ;) http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.301601303200080.93909.100000506375775&type=3 , daca ai timp poti intra sa-l vezi ... o zi frumoasa!!!

    ResponderEliminar
  3. Ce reteta interesanta! Nu am mai vazut asa ceva nicaieri! Sper sa mai gasesc dovleac in piata!

    ResponderEliminar
  4. Interesanta reteta... mai ales ca-i cu dovlecel... Astept reteta de clatite... O duminica placuta !

    ResponderEliminar
  5. Multumesc Cristina:)
    Pansy, si eu m-am bucurat de rezultat, încã mã temeam sa nu se sparga in cuptor:))
    Adina, chiar are un gust super si bucurã ochisori...Leonu' meu si-o scos de douã ori, asa de mult ia plãcut.
    Am vãzut puiuti tãi mici pe facebook, Tigrutul meu e leit cu al tãu, dar e foarte gelos dacã mângãi alt pisicut, de aia nu i-am adus frãtior:)
    Lavinia,poate fi orice dovleac, succes:)
    Daniela, sper sã î-ti placã, multumesc:)

    ResponderEliminar