domingo, 20 de novembro de 2011

Pataniscas de marmelo- gogosi portugheze cu gutui

De obicei le fac cu mere si scortisoarã, sunt pufoase si tot papi la ele pânã nu mai sunt....
Am cumpãrat de la Lidl, un vas cu menta de ciocolatã, miroase asa de bine cã am sã o toc si am sã o folosesc la sosurile de ciocolatã si prãjituri:)


                                                   
Pentru o tavã de pataniscas am folosit:

2 gutui si sucul de la o lãmâie
120 gr zahãr
100 ml apã si 3 ouã
un praf de sare
5 foi de mentã tocatã ( dacã nu vã place aroma, nu puneti)
160 gr fãinã
1 linguritã de ceai cu praf de copt
2 linguri lapte sau apã
ulei pt prãjit
zahãr si scortisoarã pudra


PREPARARE


Decojeste gutuile si taie în cubulete mici. Pune sucul de lãmâie peste ele, împreunã cu 70 gr zahãr ( cam  5 linguri) si apa, noi punem tot timpul un rulou de scortisoarã; bucãtãria portughezã o foloseste si abuzeazã de mirodeni....
Când au fiert se iau de pe foc.
                                          
                                   
Între timp bate ouãle bine cu zahãrul rãmas, sare, menta tocatã si la urmã fãina cu praful de copt, amestecã bine si pune gutuile stoarse .
Va iesi un aluat moale, de aceea e nevoie de 2 linguri pentru a pune pataniscas la prãjit.
                                               
                                     
Se prãjesc în uleiul fierbinte pe ambele pãrti.
  Scoate pe hârtie absorvantã si trece-le prin amestecul de zahãr cu scortisoarã.
Savurati:)
                                                                                

2 comentários: