sexta-feira, 1 de junho de 2012

Cherry Chocolate Pavlova/ Pavlova de ciocolatã si cirese

Am tot auzit de acest desert : Pavlova, personal îmi plac deserturile din albuse de ou...dar sotul nu are acelasi gust.
Tot folosind gãlbenuse pentru a pregãti budinci de casã, am congelat albusele...atâtea am adunat cã nu mai am loc de ele, a trebuit sã le descongelez o parte ca sã pot pune înghetata si gheata la congelator, nu de alta :))
Mai multe despre acest desert sub formã de prãjiturã, având la bazã albusele de ou, le puteti gãsi aici.
Am pregãtit anul trecut un desert din albuse, traditional portughez aici. 
De data asta spre surprinderea mea, sotul a adorat desertul , si îl voi repeta cât de curând poate cu alte fructe.
Eu nu am lãsat ca albusele sã coacã la cât trebuia ca sa iasã baza un meringue, deoarece îmi plac mai moi.


versão portuguesa embaixo




PAVLOVA DE CHOCOLATÃ SI CIRESE

( Good Food- Summer Cooking)

6 albuse
300 gr zahãr
1 lingurã fãnã de porumb
2 lingurite otet de vin alb
25 gr cacao
50 gr. ciocolatã 85% cacao, tocatã fin
400 ml smântânã pt. bãtut rece
3 linguri zahãr pudrã
o dulceatã de cirese
cirese proaspete pentru servit

* Pregãteste cuptorul la 140ºC, si o formã rotundã în care pui hârtie vegetalã.
Mixeazã albusele cu un praf de sare, apoi  adaugã zahãrul,  câte 2 linguri bãtând bine dupã fiecare. Albusele trebuie sã fie bãtute foarte bine, sã iasã o spumã tare.
Adaugã fãina,otetul, cacao si ciocolata si amestecã cu lingura de silicon sau metal.



* Ia cu lingura din compozitie si aranjeazã în formã. Dã la copt 1 orã si jumãtate la 140ºC.
Lasã la rãcit.

Mixeazã smântâna cu zahãrul, pãstreazã la rece.
Pune dulceata de cirese peste desert, iar deasupra frisca si ciresele proaspete.
Poftiti la Pavlova!











6 claras de ovo
300 g açúcar
1 colher sopa farinha de milho
2 c. chá vinagre de vinho branco
25 g cacau em pó
50 g chocolate 85% cacau, finamente picada
400 ml nata fria para bater 35% gordura
3 c. sopa  açúcar em pó
1 doce de cerejas de compra
cerejas frescas para decor



* Pre aquece o forno a 140ºC, e forra uma forma redonda com papel vegetal
Bata bem as claras com pouco sal, e acrescente  o açúcar aos poucos. Tens de obter umas claras bem batidas.
Junte farinha, o vinagre, o cacau e chocolate e mistura bem com uma colher.

* Disponha colheradas de claras  na forma e leve a cozer 1 hora e 1/2.
Deixa arrefecer.
Disponha o doce de cereja por cima, e as natas batidas chantily com o açúcar.
Decore com cerjas.
Bom Apetite! 

34 comentários:

  1. MAS QUE MARAVILHA FICOU LINDA...BJOKITAS

    ResponderEliminar
  2. De acord cu Maya: un dezmat delicios!!!

    ResponderEliminar
  3. Minunat!Am niste albusuri in frigider,mai am nevoie de ceva timp:)pupici!

    ResponderEliminar
  4. Arata fantastic super combinatie. Imi placeeee ;)

    ResponderEliminar
  5. o feliuta nu as refuza!!! Imi place...

    ResponderEliminar
  6. As imagens falam por si...é daquelas sobremesas que nos fazer pecar;) ficou maravilhosa.
    Um beijinho, bom fim de semana.

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Obrigada...ja esta na lista de minhas sobremesas favoritas...então a dieta ? bjs :)

      Eliminar
  7. Yummy, ce bunatate ti-a iesit, felicitari!

    ResponderEliminar
  8. premiul meu este si pentru tine... Pup

    ResponderEliminar
  9. Hmm imi place crema aia tare!! Pupici

    ResponderEliminar
  10. Arata nemaipomenit de bine:)!!!!Imi place!!!!Pupici

    ResponderEliminar
  11. Arata fantastic, si crede-ma ca nu exagerez!
    E urmatorul desert pe care il voi face.

    Ps. Ramo, eu una te sfatuiesc sa iti scoti acea verificare de caractere.
    Si eu si multe fete am scos chestia asta si nu s-a intamplat nimic.
    Cel putin ...deocamdata...si sper sa nu fie cazul de ceva rau...acum cum vrei tu.
    Pupici.

    ResponderEliminar
  12. Nici mie nu imi place verificarea de caractere, cand am timp o sã rog o prietenã sa mi le scoatã...sincer eu nu le am cu compu", multumesc :)

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Ramo, vroiam sa te intreb, la Pavlova pot inlocui faina de porumb cu cea de grau?
      Crezi ca are ceva?
      N-am facut niciodata asa ceva si nu am idee cum s eva comporta daca schimb faina...

      Eliminar
    2. Înlocuieste cu fãinã normalã, cu sigurantã va fi ok :)

      Eliminar