terça-feira, 31 de julho de 2012

Food & Travel si o salatã de vinete/ Dip de beringelas

Postez foarte rar si imi pare rãu cã nu vã pot vizita , pânã în septembrie lucrez ore extra iar unica mea zi liberã o petrec la plajã sau la Mall, altfel as muri de stress....
Am fost la hipermarket si am profitat de marile reduceri la haine, am pãpat la Burger King si intrând la reviste  
mare mi-a fost mirarea când am vazut Transilvasnia ca propunere  în revista Food and Travel.
Ca propuneri pentru lunile August-Septembrie apar si Peru, Spania, Portugalia, Cipru si Brazil.
Transilvania, are 10 pagini de fotografi minunate, este descrisã ca o regiune miticã extraordinar de frumoasã dar si de oamenii ospitalieri, gastronomia rusticã cu influente germane si maghiare...se vorbeste si despre istorie, regimul comunist...
Gramatica cu care sunt descrise mâncãrurile românesti e perfectã, sunt prezentate câteva restaurante si pensiuni ( Bistro de "Artes, Pensiunea Stejeris...).
Cu specific regional: plãcintã cu varzã si împãrãteascã; ciorbã de perisoare; varzã cãlitã cu ciolan afumat;
gomboti cu prune si scortisoarã;vinuri, sortimente de brânzã, pãlincã de casã.
Domni de la conducerea Pensiuni  Stejeris sunt foarte lãudati pentru murãturi, conserve si gemuri pentru iarnã.
Se recomandã: bistrodelartes.ro, bellamuzica.ro,casacu cerb.ro, sighisoarahotels.ro,casarozelor.ro,pensiuneastejeris.ro,zhotel.ro, rembrandt.ro...
Din pãcate eu nu am avut ocazia sã vizitez Transilvania dar imi dores enorm. Voi ati vizitat? ce impresi aveti?







SALATÃ DE VINETE 




5-6 vinete
2 cepe medi tocate
1 cãpãtânã de usturoi trecut prin presã
sare
piper
ulei de floarea soarelui
mustar
2 gãlbenuse


De preferintã vinetele se coc pe grãtar, au un gust mai bun.
Maioneza pentru vinete la noi , e musai de casã. O pegãtesc din o linguritã mustar, sare, piper, ulei si usturoi.
Vinetele se toacã si se amestecã cu ceapa si maioneza de usturoi. Servim cu rosii.
Poftã mare!

DIP DE BERINGELAS A MINHA MODA


5-6 beringelas assadas 
2 cebolas medias
1 cabeça de alhos pequena
sal e pimenta
1 colher sobremesa mostarda
óleo de girasol
2 gemas de ovo






Prepare maionese caseira com as gemas, mostarda, sal, pimenta, óleo e os alho bem picados.
Corta cebolas aos cubos e misture com as beringelas picadas. Junte a maionese de alho.
Sirva o dip frio com pão caseiro e salada de tomates.
Bom Apetite!





21 comentários:

  1. Este minunata zona,eu sunt indragostita de Sighisoara!La hotel Rex am papat ciorba de fasole in pita mmmmmm un deliciu!Chiar am pofta de o salata de vinete si reteta ta suna tare yuuumy!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Si eu imi doresc foarte mult sã vizitez Transilvania, mai ales dupã ecest articol, am sa tin cont si de recomandarea ta :)

      Eliminar
  2. Salata de vinete cu rosi si noi o mancam foarte des pe perioada verii. Pupici!

    ResponderEliminar
  3. Olá Alina, aí está uma coisa que nunca provei, beringelas assadas, gostei muito do teu dip, parece ser um petisco delicioso!
    Beijinhos.

    ResponderEliminar
  4. Mmm, o bunatate! Imi place mult salata de vinete!

    ResponderEliminar
  5. Ador salata de vinete,mai ales cu un pic de maioneza!
    N-am vizitat Transilvania desi imi doresc foarte mult!Pupici

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Vara mi-ar place si mie sa merg in România, din pãcate din cauza locului de muncã am concediu numai iarna....

      Eliminar
  6. Ahhh ce-mi place revista si ma bucur enorm ca apare si Romania in ea. Transilvania este minunata, just take a look: http://www.turistderomania.ro/locuri-de-vizitat/in/transilvania/
    Dar si salata de vinete este super gustoasa :)
    Pupici

    ResponderEliminar
  7. Imi place salata de vinete, si cum ai preparat-o tu este exact pe gustul meu, cu usturoi si ceapa ;)

    ResponderEliminar
  8. Hello, ai primit o leapsa de la mine.
    Daca ai chef de asa ceva, vino sa o iei. :)

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Multumesc frumos, acum lucrez 2 schimburi...daca reusesc poate am sa raspund:)

      Eliminar
  9. Olá Ramona,
    gostei muito da tua receita de beringelas.

    Um beijinho grande.

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Obrigada, e uma receita tradicional roména, eu gosto de usar e ...abusar de alho :D

      Eliminar