quarta-feira, 7 de novembro de 2012

Lasanha de Maça e Canela com um toque de Laranja/ Lasagna de Mere , Scortisoarã si Portocale

Cinco quartos de laranja em parceira com a Milaneza
Promove o desafio " Um prato de massa Milaneza com um toque  de laranja.
Eu preparei uma lasanha diferente, uma delicia para dias do inverno...jantares com familia ou nossos amigos...delicia-se:)




Ingredientes


6 maçãs golden
sumo de 1 laranja
150 g açúcar
1 pau de canela
canela moida
1 dl vinho do Porto
500 g folhas de Lasanha com ovo-Milaneza

Creme

5 dl leite
100 g açúcar
75 g farinha
2 ovos inteiros
6 gemas
uma pitada sal e outra baunilha em pó
2 iogurtes naturais
1 dl natas
Compota de laranja e Canela



Preparação 

* Descasque os maçãs e corte as fatias, regue-as com sumo de laranja e leve ao lume com o açúcar, pau de canela e vinho do Porto. Junte as maçãs e deixa cozinhar cca. 5 min.

* Para creme ferva o leite, á parte misture o açúcar com a farinha,os ovos inteiros e 3 gemas, baunilha e sal. Incorpore mistura no leite e mantenha no lume brando mexendo sempre até cozer e espessar. Deixe
arrefecer e junte iogurtes, gemas e natas. Mexe bem.

* Numa recipiente para forno, coloque uma camada de folhas de lasanha, uma de maçã e outra de creme. Repita operação, terminando com folhas de lasanha e  cobertas com creme. Leva ao forno cca. de 30 min.Sirva quente com compota de laranja e canela.
Bom Apetite!
 




Desi mai este pânã la Crãciun, vã mãrturisesc cã am simtit cãldura si aromele copilãriei ...mere...scortisoarã...portocale...iar acum cã deja sunt adultã le-am imbãtat cu vin de Porto :D


Pt. mere:

6 mere golden
sucul de la o portocalã
150 g zahãr
1 baton scortisoarã
100 ml vin de Porto
500 gr foi de lasagna ( am folosit Milaneza)

Cremã:
500 ml lapte
100 gr zahãr
75 gr fãinã
2 ouã întregi si 6 gãlbenuse
un praf de sare si altul de zahãr vanelat
2 iaurte naturale
100 ml smântânã 35% grasime
dulceatã de portocale si scortisoarã ( reteta pe blog)


* Decojeste merele si taie-le felii apoi stropeste-le cu sucul de portocalã. Topeste zahãrul cu batonul de scortisoarã si vinul, apoi adaugã merele si mai lasã 5 min.


* Pt. cremã pune laptele la fiert, iar când începe sa fiarbã  toarnã usor, la foc mic, amestecul: zahãrul cu fãina, ouãle întregi si 3 galbenuse, vanilia si sarea. Amestecã usor pânã se îngroasa, ia de pe foc si când se rãceste pune iaurturile,smântâna si galbenusele ramase.  

* Într-o formã pt. cuptor, pune un rand de foi pt lasanha, altul de mere,apoi cremã. Repetã, terminând cu foi de lasagna si cremã. Dã la copt, la 200ºC, timp de 30 min.
Serveste cald cu dulceatã de portocale si scortisoarã. 

7 comentários:

  1. Grozav de bine arata, si eu ii simt aroma de aici!!

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    1. multumesc, asa cald cu multã scortisoarã e super:)

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  2. Ce mi-ar place si mie un copac d-ala la geamul casei.. :) Super praji!!

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    1. Simona, cand eram acasa si nu le aveam le duceam dorul, acuma trece si jumate de an si nu le mãnânc...cele mai bune portocale din an se coc acuma iarna, sunt super dulci si pregãtesc prãji sau dulceatã :D

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  3. Arome foarte imbietoare!
    Ce copacel frumos,tare mi-as dori unul in gradina la mine.
    Te pup!

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    1. Multumesc, si eu as dori afumãturile din România:))

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